Preskočite na glavni sadržaj

Ivan Branko Imrović, "Autoportreti - Modeliranje vremena"

Otvorenje izložbe Ivana Branka Imrovića "Autoportreti - Modeliranje vremena" održat će se u utorak 30. travnja u 20 sati u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru.
vrijeme: 30.04.2024. - 19.05.2024.
mjesto: Samobor

IVAN BRANKO IMROVIĆ
Autoportreti / Modeliranje vremena (work in progress)
  • site-specific ambijent (crteži kombinirana tehnika/kolažirani, akvarelirani, urezi, grafizmi; skulpture, ready-made objekti, asamblaži, instalacije)
(...) Ivan Branko Imrović bavi se temom autoportreta cijeli svoj stvaralački vijek. Razvijajući, posebno u crtežu, ali i u skulpturi, cikluse koji prate njegovo životno i umjetničko sazrijevanje i razvojni put od vremena studija na akademiji, do danas. U cijelom njegovom crtačkom i kiparskom opusu vezanom uz autoportret njemu nikad nije bio primarni cilj vjerno opisati (iscrtati ili oblikovati) svoj lik, nego kroz zaokružene serije - dnevničke zapise (kako je te serije često i nazivao) problemski varirati motiv autoportreta te tako prikazati vizualne zabilješke o svom stvaranju i načinu pristupa umjetničkom radu. Prikazati zabilješke o brušenju i razvijanju svog stila i izričaja, o hvatanju u koštac s pitanjima i dilemama, s novim istraživanjima i izazovima. (...) - Višnja Slavica Gabout

Izložba je otvorena za posjetitelje do 19. 5. 2024.
 
Radno vrijeme Galerije:
utorak - četvrtak 9 - 14h
petak 13 - 19h
subota, nedjelja 10 - 17h
ponedjeljkom, praznicima i blagdanima zatvoreno