Preskočite na glavni sadržaj

Izložba CreArtivci u Galeriji Karas

Izložba učenika osnovnih i srednjih škola CreArtivci, koja je rezultat edukativnog programa u sklopu europskog projekta Creart 3.0., otvara se u utorak 30. travnja u 18 sati u Galeriji Karas u Zagrebu.
vrijeme: 30.04.2024. - 02.05.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.hdlu.hr/



CreArt Edukativni program dio je europskog projekta CreArt 3.0 te ima za cilj poboljšati suradnju između lokalnih škola, kulturnih institucija, nevladinih organizacija i neovisnih djelatnika i tvrtki u kulturnom i kreativnom sektoru. Program gradi i osnažuje međugeneracijske veze, stvara mrežu za razmjenu obrazovanja u kulturi te potiče buduće sudjelovanje školske djece u kulturom životu grada. 

Tijekom 3 godine, program će uključiti 76 škola u gradovima partnerima projekta, više od 4500 učenika i profesora te 47 umjetnika.

HDLU ovogodišnji je edukativni program povezao sa 7. bijenalom slikarstva, koje se već 14. godinu pozicionira kao jedina nacionalna likovna manifestacija posvećena bilježenju scene i pomaka u mediju slikarstva. U prvom izdanju sudjelovat će 6 škola (OŠ Ivan Merz, OŠ Matko Laginja, OŠ Marije Jurić Zagorke, XV. gimnazija, XVI. gimnazija, Klasična gimnazija) sa više od 120 učenika i 6 profesora i nastavnika. Program se sastojao od vodstava kroz Bijenale slikarstva uz edukativnu knjižicu sa zadatcima te radionicama, provedenim u školama pod mentorstvom umjetnika sa 7. bijenala slikarstva a to su: Natalia Borčić Peuc, Monika Meglić, Valentina Supanz Marinić, Iva Zagoda, Marko Zeman i Marta Živičnjak.

Mia Matijević Akrap osmislila je edukativnu knjižicu uz superviziju Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, prof. Sonje Vuk, Duje Medić dizajnirao, a početkom siječnja su knjižice bile spremne za korištenje, nakon čega su provedena stručna vodstva za učenike osnovnih i srednjih škola.

izvor/opširnije: HDLU