Preskočite na glavni sadržaj

Kazalište KNAP raspisuje javni poziv za novi dramski tekst (Rok: 16.6.2024.)

Kazalište KNAP iz Zagreba raspisalo je novi javni poziv za autorski dramski tekst koji je otvoren do 16. lipnja 2024. godine! Predmet natječaja je autorski dramski tekst, komedija za dvoje glumaca/ica.
vrijeme: 02.05.2024. - 16.06.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.knap.hr/

Uvjeti javnog poziva:

I.
Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti autori/ce s dramskim djelom pisanim hrvatskim jezikom, koje nije izvedeno ni objavljeno u bilo kojem obliku. Autor/ica može prijaviti jedno djelo, a ono veličinom mora odgovarati očekivanoj dužini predstave od 70-80 minuta. Dramski tekst mora biti zamišljen i napisan kao komedija koju može izvesti dvoje glumaca/ica.

Tematika dramskog teksta mora biti jedna od sljedeće tri, prema izboru autora/ice:
- Utjecaj umjetne inteligencije na poslovan i privatan život prosječnog građana/građanke;
- Kako imati (ne)kvalitetan privatan život uz sve zahtjevnije poslovno i financijsko okruženje;
- Kolizija starije generacije i novih tehnologija / digitalnog svijeta na poslu i u privatnom životu.

II.

Centar kulture na Peščenici odabrat će između pristiglih radova jedan dramski tekst, koji će biti otkupljen i realiziran u Kazalištu KNAP. Centar će od autora/ice otkupiti odabrani tekst u iznosu od 3.000,00 eura bruto, što će biti regulirano autorskim ugovorom. Autor/ica odabranog i otkupljenog teksta Centru kulture na Peščenici daje pravo izvođenja djela bez dodatnih naknada. Autor/ica zadržava pravo ponuditi dramski tekst trećim osobama po isteku tri godine od potpisivanja ugovora s Centrom kulture na Peščenici.

III.

Javni poziv otvoren je do 16. lipnja 2024. godine. Centar kulture na Peščenici o rezultatima sve prijavljene autore obavijestit će u roku od 15 dana nakon završetka javnog poziva. Centar zadržava pravo ne izabrati nijedan od pristiglih tekstova, ako procijeni da se pristigla djela ne uklapaju u umjetničke okvire Kazališta KNAP.

IV.

Dramski tekstovi šalju se na e-mail: kazaliste@knap.hr u formatu .doc, .docx ili .pdf s naznakom „JAVNI POZIV ZA DRAMSKI TEKST“. Dramska djela prijavljuju se pod punim imenom i prezimenom autora/ice. Uz dramsko djelo potrebno je poslati i životopis autora/ice.

V.

Odabrani autor/ica obvezuje se surađivati s redateljem/icom produkcije i produkcijom na eventualnoj doradi teksta za potrebe produkcije.

VI.

Nepotpune prijave i one koje nisu u skladu s propozicijama ovog javnoga poziva neće se razmatrati. Prijavom na javni poziv autori/ce pristaju na sve uvjete ovog javnog poziva.