Preskočite na glavni sadržaj

'Osam staza skrivenog okvira' - izložba o povijesti paraplivanja u Hrvatskoj

Nakon XXXIII. Olimpijskih igara, u Parizu se od 28. kolovoza do 8. rujna održavaju XVII. Paraolimpijske igre, na kojima sudjeluje i 22 hrvatskih parasportaša i parasportašica u šest sportova. U povodu velikoga sportskog događaja, u Zagrebu je u Francuskom institutu, Preradovićeva 5, od 19. kolovoza postavljena izložba 'Osam staza skrivenog okvira', o povijesti paraplivanja u Hrvatskoj.
vrijeme: 28.08.2024. - 08.09.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://sportski-muzej.hr/

Autorica izložbe je viša kustosica Martina Vargek, a organizator Hrvatski športski muzej u suradnji s Francuskim institutom, Hrvatskim paraolimpijskim odborom i Hrvatskim paraplivačkim savezom.
 
'Osam staza skrivenog okvira' u pet cjelina predstavlja razvoj i najveće uspjehe paraplivačkog sporta u nas, opisuje natjecateljske discipline i klase, daje pregled osvajača najsjajnijih odličja te donosi priče o hrvatskim paraplivačima i paraplivačicama, sudionicima Paraolimpijskih igara kojima će prvi put domaćin biti francuski glavni grad. Naši plivački paraolimpijci u Parizu bit će Emma Mečić, Paula Novina i Dino Sinovčić, koji je uz parastolnotenisačicu Anđelu Mužinić Vincetić i nositelj hrvatske zastave na svečanosti otvaranja 28. kolovoza.
 
Izložba je audiodeskripcijom tekstova na hrvatskom i engleskom jeziku te opisom triju predmeta prilagođena slijepim i slabovidnim osobama. Tiskan je i deplijan izložbe na francuskom jeziku, a u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih tiskan je katalog izložbe na brajici i uvećanom crnom tisku.
 
Službeno otvorenje 'Osam staza skrivenog okvira' u Francuskom institutu je u srijedu 28. kolovoza u 14 sati, na sam dan otvorenja POI. Izložba ostaje otvorena do 8. rujna, od utorka do petka od 12 do 19 sati, subotom od 10 do 14, ulazak je besplatan.
 
Dođite na izložbu, uronite u povijest paraplivanja u Hrvatskoj i upoznajte se s našim paraplivačkim olimpijskim zvijezdama!
 
Više na: 
facebook.com/hrvatskisportskimuzejzg/
instagram.com/hrvatski_sportski_muzej/