Preskočite na glavni sadržaj

Projektu dokumentarnog filma 'Kuće na pijesku' nagrada na DOK.Festu u Münchenu

Projekt dugometražnog dokumentarnog filma 'Kuće na pijesku' redatelja Vida Begića, scenarista Marija Miragića i producenta Sanjina Hasanefendića (Točka Kulture) predstavio se na DOK.forumu (DOK.Fest München), na kojem je osvojio i nagradu za najbolji glazbeni koncept (DOK.Composition Award).
vrijeme: 07.05.2024. -
mjesto: Njemačka; München

Budući film Kuće na pijesku pruža uvid u duboke posljedice razornog petrinjskog potresa iz 2020. godine. Kroz intenzivan pogled na živote ljudi koji su pretrpjeli razaranje film ističe njihovu nevjerojatnu snagu i volju dok se trude obnoviti svoje domove i živote nakon katastrofe.
 
Osim javne prezentacije međunarodnim stručnjacima i predstavnicima najvećih njemačkih filmskih produkcija i televizijskih mreža na DOK.forumu, projekt dokumentarnog filma Kuće na pijesku izdvojio se i kao jedan od samo pet nominiranih kandidata na DOK.Composition programu. 
 
"Film prikazuje nabijenu političku priču iz suprotnih perspektiva, što zahtijeva odgovarajuću reakciju na glazbenoj strani. Nije slučajno da su se redatelj i producent odlučili za dvojicu glazbenika Nedjeljka Kostanića i Darija Dodiga, koji su razvili uvjerljivo realistični zvučni koncept. Na temelju terenskih snimaka stvaraju dojmljive zvučne kulise koje sažimaju priču koja na različite načine utječe na protagoniste," obrazložio je međunarodni žiri koji je projektu Kuće na pijesku dodijelio DOK. Composition nagradu
 
Posjetitelji Međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOK.fest München ove su godine imali priliku pogledati 109 naslova, a u industrijskom djelu festivala, profesionalci su sudjelovali i pratili panel-rasprave, predavanja i predstavljanja projekata iz cijelog svijeta.
 
Redatelj budućeg filma Kuće na pijesku je Vid Begić, scenarist Mario Miragić, kompozitori Dario Dodig i Nedjeljko Kostanić, a producent je Sanjin Hasanefendić (Točka Kulture). Projekt nastaje uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (razvoj projekta, proizvodnja).  
 
Izvor: HAVC