natječaji


Edukativni seminar za frankofone stručnjake iz područja kulture - prijave

Otvoren je natječaj za edukativni seminar koji je namijenjen frankofonim stručnjacima iz područja kulture, a održat će se od 9. do 20. listopada 2017. Rok za prijave je 16. lipnja 2017.!
 

Natječaj za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta Umjetničke galerije Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik raspisuje otvoren natječaj za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta. Pozivaju se dizajneri da se detaljno informiraju o projektnom zadatku natječaja i o drugoj pratećoj dokumentaciji na priloženim linkovima te prisustvuju informativnom sastanku i obilasku prostora Umjetničke galerije Dubrovnik, u ponedjeljak 12. lipnja, u 17 sati. Rok za primanje natječajnih radova je 14. srpnja, do 17 sati.
 

Natječaj za ciklus 'Glazbeni umjetnici Zagrebu'

Upravni odbor HDGU-a raspisuje natječaj za  sudjelovanje u koncertnom ciklusu pod nazivom 'Glazbeni umjetnici Zagrebu' u kalendarskoj godini 2018.  
 

Natječaj za 4. bijenale slikarstva

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje Natječaj za sudjelovanje na 4. bijenalu slikarstva, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika 
(Galerija Prsten, Galerija PM) od 20. rujna do 29. listopada 2017. Rok za prijave je 9. srpanj 2017.
 
 

Ministarstvo kulture objavilo poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Umjetnost i kultura 54+'

Ministarstvo kulture objavilo je u utorak otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom "Umjetnost i kultura 54 +", usmjerenog na socijalno uključivanje i unaprjeđenje kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima.  
 

Ismailia International Festival of Culture and Arts 2017. - poziv za sudjelovanje

Ismailia International Festival of Culture and Arts 'Eighteenth Session' poziva zainteresirane glazbene i plesne folklorne grupe da se prijave za sudjelovanje u programu festivala, koji će se održati od 20. do 25. kolovoza 2017. u Egiptu.  
 

Poziv za izlaganje u Galeriji Događanja u 2018.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. Godine. Rok prijave je 20. lipnja 2017. 
 

Natječaj za izlaganje u Galeriji SC u 2018.

Galerija SC poziva umjetnike/ce i kustose/ice da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. Rok prijave je 18. lipnja 2017. 
 

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2018.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji animiraju javni prostor i aktiviraju lokalnu zajednicu. Rok za prijavu je 23. lipanj 2017.
 

Javni i pozivni natječaj za izradu vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja

Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, u suradnji s Gradom Vukovarom, poziva autore i kreativne timove da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva. Natječaj je otvoren do 27. lipnja 2017. (Zaprimanje radova je do 16 sati!)
 

Tjedan primijenjenih umjetnosti 2017. – prijave!

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti po drugi puta organizira Tjedan primijenjenih umjetnosti (Zagreb, Varaždin, Cres), koji je pokrenut sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Svi su programi besplatni, izuzev dvije radionice u kojima će polaznici moći ponijeti svoj rad sa sobom. Za veći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno registrirati putem stranice projekta. Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta!
 

Audicija za plesače/ice za novu predstavu Balkan Dance Project

Za potrebe nove produkcije međunarodnog projekta Balkan Dance project Vol. 3, koji nastaje u suradnji s Festivalom Velenje (Slovenija), Udruženjem profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga (Srbija) i Tanzelarijom (BIH), traže se plesačice i plesači koji vladaju dobrom tehnikom klasičnog baleta, suvremenog plesa i improvizacije, i dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makeodnije, Crne Gore i posebno iz Bosne i Hercegovine. Prijave traju do 20. svibnja 2017.!
 

Natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković za 2017.

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković za neobjavljenu zbirku pjesama. 
 

Natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala. Rok za prijavu je 30. lipnja 2017. (Do istog datuma je otvoren i poziv za filmski program festivala!)
 

Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH

U tijeku su prijave na Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2017. godinu. Natječaj raspisuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a rok za podnošenje prijava je 29. svibnja 2017. godine. 
 

Poziv za izlaganje na godišnjoj izložbi članova HDLU, 2017.

Godišnja izložba članova HDLU će se održati u kolovozu 2017. u galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. Otvorenje izložbe planira se 3. kolovoza 2017., a rok za predaju radova je 18. lipnja 2017.
 

Vinkuran 3D Fest 2017 - poziv

Vinkuran je međunarodni sajmeno-izložbeni festival na kojem se dva dana druže i predstavljaju publici autori kiparskih djela i raznih umjetničkih  trodimenzionalnih uradaka (od nakita do velikih instalacija) u svim materijalima i u svim veličinama, a održava se na medulinskoj obali. Prijave za izlaganje primaju se do 25. svibnja 2017.   
 

HULU Split raspisuje natječaj za izlaganje u 2018. godini.

Strukovna umjetnička udruga HULU Split ( Hrvatska udruga likovnih umjetnika -Split) raspisala je javni natječaj za izlaganje u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 18. lipnja 2017. godine.
 

Zvona i Nari i časopis ZiN Daily raspisali natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

Književno svratište Zvona i Nari i časopis ZIN Daily upravo su raspisali natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku. Natječaj je otvoren do 18. veljače 2018.!
 

HDLU - natječaj za programe izlaganja u 2018. godini


Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisuje natječaj za programe izlaganja u 2018. godini za program Galerije Bačva, Galerije Prsten, Galerije PM, Galerije Karas. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti. Prijave se primaju zaključno s 15. lipnja 2017., u ponoć.
 

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fondacija Cassa di Risparmio di Pistoia e Pescia, Italija

Fondacija Cassa di Risparmio di Pistoia e Pescia je privatna neprofitna institucija koja promiče društveni, kulturni i ekonomski razvoj provincije Pistoia. Fondacija želi aplicirati na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura, u kategoriji većih projekata suradnje (do 2 000 000 €) s projektom 'Once upon a time, there will be …' (Jednom davnom, bit će … ).
 

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog – Zabok i Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2017. godinu, objavilo je DHK.
 

26. DHF traži volontere

Dani hrvatskog filma održat će se od petka do utorka, 16. do 20. lipnja, u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka. Raspoloživa volonterska mjesta uključuju pomoć u radu u kino dvoranama, na festivalskim blagajnama, u sektorima popratnih događanja, promocije i press službe. Natječaj je otvoren do 30. svibnja, a svi prijavljeni bit će obaviješteni o rezultatima do 5. lipnja 2017.!
 

Natječaj za Nagradu Fran Galović 2017.

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Grad Koprivnica raspisuju Natječaj za nagradu 'Fran Galović' 2017. s rokom prijave do 30. lipnja.
 

15. Zagreb Film Festival: Poziv za prijavu na radionicu 'Moj prvi scenarij'

Zagreb Film Festival poziva na prijave za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija 'Moj prvi scenarij'. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 5. srpnja 2017.
 

Otvorene prijave za Motovunske kratke

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 25. do 29. srpnja 2017. godine. Prijave se primaju do 31. svibnja.
 

Natječaj za izlaganje u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2018. godini

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi poziva umjetnike i kustose da se prijave na Natječaj za izlaganje u 2018. godini. Prijave se primaju do 5. lipnja.
 

15. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

15. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 28. rujna do 1. listopada, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2017.
 

Poziv za izlaganje na međunarodnoj konferenciji 'Izvan dokumentarnog'

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavljuje poziv za izlaganje na međunarodnoj konferenciji 'Izvan dokumentarnog'. Pozivaju se istraživači, znanstvenici, umjetnici, fotografi i ostali da prijave izlaganja na diskurzivnom dijelu programa. Rok za prijave je 15. svibnja.
 

Natječaj za Vidfest 2017.

Otvoren je natječaj za prijavu pjesama za nastup na Vidfestu koji će se održati u dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u okviru proslave Sv. Vida – zaštitnika grada Rijeke. Prijave se primaju do 31. svibnja o.g.
 

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2017.

Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 47/90, 27/93 i 38/09) te članaka 2. i 3. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, br. 55/16 ) objavljuje Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2017. godini.
 

Otvoren natječaj za Fotosofiju

Pod vodstvom Damira Hoyke, sredinom lipnja održat će se tradicionalni besplatni sedmodnevni seminar za naprednu fotografiju Fotosofia, za čije je dvanaesto izdanje upravo raspisan natječaj.
 

Poziv za prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2017.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 15. lipnja 2017., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.
 

Galerija VN - natječaj za izlaganje u 2018. godini

Galerija VN poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. godini. Rok prijave je ponedjeljak 5. lipnja 2017.
 

Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu

S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini. Rok za prijave je 8. svibnja 2017.!
 

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2018. godini

Gradska galerija Labin objavljuje natječaj za izlaganje u 2018. godini. Rok prijave je 2. lipnja 2017.
 

Natječaj za izlaganje na jednodnevnoj izložbi 'Tranzicija'

Jednodnevni festival  „Getting by“  poziva sve mlade umjetnike i umjetnice, studente i studentice do 25 godina starosti iz područja Hrvatske da prijave svoje radove na izlaganje na izložbi 'Tranzicija' ili 'Giveaway' koja će se održati u Rijeci, u Palachu, 26. svibnja 2017. godine.
 

Tportal desetu godinu zaredom raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman

Internetski portal tportal.hr raspisao je natječaj za 10. po redu književnu nagradu roman@tportal.hr. Književna nagrada tportala dodjeljuje se za najbolji hrvatski roman, a konkuriraju naslovi objavljeni tijekom 2016. godine. Rok prijave je 9. svibnja 2017.
 

Splitski filmski festival otvorio prijave za radove virtualne stvarnosti

Uz prijave standardnih kategorija, Splitski filmski festival poziva autore i producente da prijave radove virtualne stvarnosti. Zadnji rok za prijave je 1. lipnja 2017.
 

Pulski filmski festival otvara natječaj za Mlade filmofile

Pulski filmski festival u sklopu Pula PROfessionala organizira poseban program namijenjen svim mladim ljubiteljima filma – Mladi filmofili. Poziv za prijavu otvoren je do 24. svibnja 2017.
 

Prijavi se na 6. DUff

DUff - Dubrovački međunarodni filmski festival koji okuplja djecu i mlade iz mediteranskih zemalja službeno je otvorio prijave za svoje šesto izdanje koje će se održati od 19. do 22. listopada ove godine. Rok za prijavu radova je 15. srpnja 2017.!
 

Festival autorskih bendova ST-@rt 2017 - natječaj

Osmo izdanje Festivala autorskih bendova ST-@rt 2017 održat će se na Tvrđavi Gripe 22., 23., i 24. lipnja, a nastupit će autorski bendovi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prijave su otvorene do 10. svibnja 2017.
 

Objavljen Natječaj poduzetništva u kulturi

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za predlaganje programa/projekata poduzetništva u kulturi za 2017. godinu, s rokom prijave do 25. svibnja 2017.
 

Natječaj za književnu nagradu Albatros 2017.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica objavljuje Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2017' s rokom prijave do 16. lipnja 2016. godine.
 

Natječaj za Tribinu Darko Lukić 2017./2018.

Na natječaj za Tribinu Darko Lukić mogu se prijaviti solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji su u roku za predaju prijava mlađi od 30 godina (muški solo pjevači mlađi od 32 godine).
 

Natječaj za dodjelu Nagrade i Diplome Milka Trnina

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika poziva na podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade i Diplome „Milka Trnina“ za 2016. godinu. Natječaj je otvoren od 19. travnja do 05. svibnja 2017. 
 

Natječaj za kustosku koncepciju izložbe povodom obilježavanja 150 godina HDLU-a

U 2018. godini obilježava se 150 godina djelovanja Hrvatskog društva likovnih umjetnika kao i 80 godina od izgradnje Doma hrvatskih likovnih umjetnika.Tom prigodom, Upravni odbor HDLU-a raspisuje natječaj za kustosku koncepciju problemske izložbe temeljene na 150 godina HDLU-a odnosno posljednjih 150 godina likovne umjetnosti u Hrvatskoj. Rok za prijavu je 31. svibnja.
 

7th Renata Tebaldi International Voice Competition - prijave

Fonacija Renata Tebaldi najavljuje sedmo po redu međunarodno natjecanje u pjevanju - 7th Renata Tebaldi International Voice Competition – 2017. Natjecanje će se održati od 6. do 9. rujna 207. u Republici San Marino. 
 

Natječaj za kustoski koncept 34. Salona mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za kustoski koncept 34. Salona mladih. Salon mladih je izložba namijenjena predstavljanju radova vizualnih umjetnika do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. svibnja.
 

Kazalište Moruzgva i Ludens teatar objavljuju Javni poziv za novi dramski tekst

Objavljen je Javni poziv za novi dramski tekst čija je praizvedba planirana za listopad 2018. godine u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra. Komedija treba biti napisana za maksimalno četiri uloge, a tema je slobodna. Natječaj je otvoren do 1. rujna 2017.!
 

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Tbilisi Z. Paliashvili Opera and Ballet State Theatre, Gruzija

Tbilisi Z. Paliashvili Opera and Ballet State Theatre iz Gruzije zainteresirani su za suradnju s opernim kućama, festivalima, muzičkim i kulturnim centrima, kazalištima, muzejima, sveučilištima; u interdisciplinarnom projektu u području glazbe ili izvedbenih umjetnosti koji bi se bavio jačanjem kapaciteta posebno u području obrazovanja i osposobljavanja. Rok za prijavu je 4. listopada 2017.
 

Prijavite film na 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Ovogodišnja, 55. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece biti će održana u Sisku u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Sisak. Ukoliko želite biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2017.!
 

45. kulturno umjetničke igre mladih - prijave

Jubilarne 45. Kulturno umjetničke igre mladih održat će se u Splitu od 29. svibnja do 3. lipnja 2017., a prijave su otvorene do 13. svibnja 2017.
 

Javni natječaj za program A4

Galerija umjetnina u Splitu raspisala je Natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4 koji se nastavlja se na petogodišnji projekt Fast Forward / Utorkom u Galeriji. Rok prijave je 11. lipnja.
 

Natječaj za prijem novih članova u HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo je Natječaj za prijem novih članica i članova, s rokom prijave do 5. svibnja.
 

b. creative - natječaj

Otvoren je poziv umjetnicima i poduzetnicima u kulturi iz cijelog svijeta da sudjeluju u b. creative natječaju 2017. Prijave se primaju do 28. travnja 2017.
 

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Les Productions Cercle Bleu, Francuska

Les Productions Cercle Bleu traži partnere za projekt 'Tajne umjetničkih djela' u programu Kreativna Europa potprogram Kultura u kategoriji projekata suradnje. 'Tajne umjetničkih djela' je projekt koji će biti vezan uz 2018. Europsku godinu kulturne baštine kao originalni pristup umjetnosti za mlade u svijetu koji mnogi ignoriraju, ne razumiju ili elitistički osuđuju. Traže partnere među europskim medijskim kućama, muzejima, galerijama, kulturnim centrima i školama, a rok za prijave je 5. listopada 2017.!
 

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Living Lab, Francuska

Francusko županijsko vijeće Seine-et-Marne traži partnere za prijavu projekta 'Living Labs' u natječajnoj kategoriji projekata suradnje u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura. 'Living Labs' djeluje u području kulturne baštine, digitalnog i kulturnog posredovanja, inovativne tehnologije, povijesnih spomenika, muzeja, turizma, scenografije, upravljanja projektima i sl. Prijave se primaju do 5. listopada 2017.!
 

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, Španjolska

Uprava za koordinaciju javnih knjižnica Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Španjolske želi sudjelovati u programu Kreativna Europa potprogram Kultura u projektima suradnje koji se bave inovacijama u javnim knjižnicama i institucijama te digitalizacijom kulturne baštine. Prijave se primaju do 5. listopada 2017.!
 

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva na koji se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2016. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu. Rok prijave je 2. svibanj ove godine.
 

Natječaj za bendove 15. Tabor Film Festivala

Tabor Film Festival, koji će se održati od 6. do 9. srpnja, i ove godine organizira natječaj za hrvatske i slovenske bendove. Svi zainteresirani bendovi mogu se prijaviti na natječaj do 14. travnja te se uz malo truda i sreće izboriti za nastup u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca Veliki Tabor.
 

Prijavite filmove na 11. Vukovar Film Festival

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 11. Vukovar film festivalu, Festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 21. do 26. kolovoza. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2017.!
 

Natječaj za izbor najbolje fotografije s motivom spomenika Slavi Strieglu na šetnici

Gradska galerija Striegl raspisuje natječaj za najbolju ambijentalnu fotografiju uprizorenu sa spomenikom Strieglu na šetnici s rokom prijave do 16. lipnja.
 

Otvorene prijave za FOCUS: novi program obuke i umrežavanja za direktore fotografije i scenografe (Natječaj je produžen do 1. 5. 2017.!)

Program obuke i umrežavanja FOCUS, kao prvi takve vrste u regiji, razvijen je kao serija godišnjih događaja koji će se odvijati u Izoli u Sloveniji tijekom Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema. Ove godine fokus je na direktorima fotografije i scenografima na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a poziv za prijave otvoren je do 24. travnja 2017. (Produžen rok prijava do 1. svibnja 2017.!)
 

3. Natječaj 'PIŠIRIŠI' za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca raspisuje 3. Natječaj 'PIŠIRIŠI' za najbolju slikovnicu, s temom Budućnost. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije - za tekst i ilustracije, a rok prijave je 20. svibnja 2017.
 

Međunarodni koprodukcijski fond – natječaj

Objavljeni su novi rokovi za prijavu na prošle godine pokrenut fond Goethe-Instituta. On je namijenjen poticanju koprodukcija iz području kazališta, plesa, glazbe i performansa u kojima su hibridni i interdisciplinarni formati kao i upotreba digitalnih medija jedna od glavnih komponenti. Idući rok za prijavu je 30. travnja 2017.!
 

European Music Incubator – poziv

Projekt European Music Incubator, podržan od programa Creative Europe u razdoblju od 2016. – 2018., je odgovor na neumoljivu statistiku prosječnog životnog vijeka bendova (3-5 g.) i potrebu za uspostavom novog sustava podrške glazbenicima koji žele razviti dugoročnu glazbenu karijeru. U tijeku je natječaj za izbor glazbenika u program inkubatora, koji će biti otvoren do 30. travnja 2017.
 

Piece of Zagreb / Komadić Zagreba

Piece of Zagreb / Komadić Zagreba, projekt posvećen otkrivanju novih načina mišljenja i stvaranja autentičnih zagrebačkih suvenira. U partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba, neprofitno udruženje Dizajn centar Zagreb (DCZ) otvorilo je javni poziv za prijedloge novih zagrebačkih suvenira. Rok za prijavu projekata je 5. svibnja 2017.
 

Druga međunarodna radionica na temu antičke grčke drame - prijave

Grčko narodno kazalište, u suradnji s Europskim kulturnim centrom u Delfima, organizira Drugu međunarodnu radionicu na temu antičke grčke drame, koja će se održati u razdoblju od 16. do 30. srpnja u Delfima (Grčka). Prijave se primaju do 1. svibnja 2017.
 

Natječaj za peti festival gifova - GIFEST #5

Jubilarni, peti po redu, regionalni festival gifova GIFEST#5 održat će se i ove godine u Subotici u lipnju, a svi zainteresirani gif-umjetnici svoje autorske gifove mogu prijaviti do 25. svibnja 2017.
 

Sketchbook Station / Art from heart to heart – natječaj

Udruga Prizma otvorila je poziv vizualnim umjetnicima za prijavu na natječaj Sketchbook Station projekta, čiji je cilj pronalazak, promocija i povezivanje vizualnih umjetnika s područja Europe. Natječaj je otvoren do 7. travnja.
 

Otvoren natječaj za prijavu filmova na 26. Dane hrvatskog filma

26. Dani hrvatskog filma održat će se od 16. do 20. lipnja u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka. Natječaj za prijavu filmova u glavni program otvoren je na službenoj stranici do 15. travnja 2017.
 

Pišem ti pismo - Zaljubljeni Šenoa i druge ljubavi

Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s Hrvatskom poštom raspisuje natječaj za najbolje pismo s temom - Zaljubljeni Šenoa i druge ljubavi, a rok prijave je 5. svibnja.
 

Poziv za prijedloge Dizajnerskih početnica u sezoni 2017/18

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. Prijedloge Početnica koje će se realizirati u 2017. godini možete dostaviti do ponedjeljka 10. travnja 2017. do ponoći.
 

Natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju Natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića s rokom prijave do 1. lipnja.
 

ULUPUH - Natječaj za izložbe i projekte u 2018. godini

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje natječaj za izložbe i projekte u 2018. godini. Rok za predaju prijava je 26. svibnja.
 

1. Međunarodni studentski program kratkog dokumentarnog filma, Dokuma Film Festival - natječaj

Udruga 'Dokuma' iz Makarske raspisuje natječaj za prijavu filmova u 1. Međunarodni studentski natjecateljski program kratkog dokumentarnog filma koji će se odvijati u sklopu Cross Border programa Dokuma Film Festivala u Makarskoj od 30. svibnja do 3. lipnja 2017. godine (rok za prijavu: 20. travnja 2017.).
 

Kino Europa i ZFF zovu na sudjelovanje u Danu europskog filma za mlade

Treću godinu za redom kino 'Europa' i Zagreb Film Festival sudjeluju u Danu filma za mladu publiku, koji već petu godinu organizira Europska filmska akademija (European Film Academy – EFA) s ciljem promocije europske kinematografije i igranog filma za djecu. Ove godine Dan filma za mladu publiku održat će se 7. svibnja u čak 36 europskih gradova, a kino 'Europa' i ZFF predstavljat će Zagreb i Hrvatsku. Prijave traju do 16. travnja 2017.!
 

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja

U sklopu Festivala hrvatske drame 27. Marulićevi dani od 21 – 28. travnja 2017. u Hrvatskom narodnom kazalištu Split održat će se Radionica dramskog pisanja koju će voditi Tomislav Zajec. Rok prijave je 10. travnja.
 

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ESPRONCEDA – Center for Art & Culture, Španjolska

Inovativni centar za umjetnost i kulturu ESPRONCEDA za program Kreativna Europa u kategoriji projekata suradnje ili europskih platformi traži partnere u interdisciplinarnom projektu iz područja suvremene umjetnosti.
 

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Brătianu Cultural Centre, Rumunjska

Javna ustanova Kulturni centar Brătianu u programu Kreativna Europa za natječaj za prekograničnu suradnju u kategoriji manjih projekata žele biti partner u projektima koji su tematski vezani uz kulturnu baštinu. Rok za prijave potencijalnih partnera je 5. listopad 2017.
 

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – European Talent Centre Budapest, Mađarska

Europski Talent centar u Budimpešti, u suradnji s 10 partnerskih organizacija želi osnovati međunarodnu platformu za nove umjetničke talente uz sufinanciranje iz programa EU Kreativna Europa koja provodi natječaj u kategoriji europskih platformi. Rok za prijave potencijalnih partnera je 6. travnja 2017.
 

4. hrvatski međunarodni triennale autoportreta - poziv

Pučko otvoreno učilište Samobor / Galerija Prica  poziva na sudjelovanje na 4. hrvatskom međunarodnom triennaleu autoportreta 'Pojam o sebi'. Prijave se primaju do 18. lipnja.
 
 

Dan botaničke ilustracije i umjetnosti - natječaji

U organizaciji bashART i udruge UPAK te u suradnji sa Botaničkim Vrtom PMF-a u Zagrebu, 27. svibnja, održava se Dan botaničke ilustracije i umjetnosti. Otvoren je natječaj za izložbu i likovnu koloniju.
 

Natječaj #radnopravnost

Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratore/ice, dizajnere/ice te ostale umjetnice i kreativce koji/e se izražavaju kroz srodne vizualne i likovne umjetnosti da se prijave na natječaj “#radnopravnost”. Natječaj je otvoren do 2. travnja.
 

Natječaj za izložbu Ilustracija 'Priča bez kraja'

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi 'Priča bez kraja' koja će se održati u sklopu ReArt festivala, od 2. do 3. lipnja, u Osijeku. Rok za prijavu je 20. travnja.
 

Poziv na sudjelovanje na studentskom filmskom kampu 'Interakcija' i masterclassu 'Interdoc'

Nezavisni filmski centar 'Filmart' iz Požege (Srbija) je raspisao natječaje za sudjelovanje na 12. Međunarodnom studentskom filmskom kampu 'Interakcija 2017' (rok za prijavu: 30. travnja) i 7. Međunarodnom masterclassu dokumentarnog filma 'Interdoc 2017' (rok za prijavu: 10. lipnja).
 

Pozivaju se volonteri za treći (i još veći) Brač Film Festival

Brač Film Festival se od 10. do 12. kolovoza vraća u Supetar na otoku Braču, gdje će mali 'škoj' preko puta Splita po treći put postati središte filmske umjetnosti i dobre zabave. Pozivaju se mlade osobe željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom, da se prijave za volontiranje na Festivalu do 30. ožujka 2017.
 

Raspisan natječaj za festival 'Uhvati film!'

Natječaj za prijavu filmova na 15. međunarodni filmski festival 'Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film', koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 15. lipnja 2017.
 

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016.

Odbor Nagrade Iso Velikanović, na temelju odredbe točke 5. Odluke o Nagradi 'Iso Velikanović' (NN, broj 82/05, 120/14 i 21/17) raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016. godinu. Nagrada se dodjeljuje kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj. Rok za dostavu prijedloga je 27. ožujka 2017.
 

Pulski filmski festival: objavljen javni poziv za prijavu filmova

Pulski filmski festival poziva sve autore na prijavu filmova u natjecateljskim programima 64. Pulskog filmskog festivala. Poziv  je otvoren od 16. ožujka do 6. travnja 2017. u ponoć  za sve filmove proizvedene 2016. ili 2017. godine u tri programske kategorije.
 

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016.

Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2016. godinu. Prijedlozi se primaju do 14. travnja 2017. godine.  
 

Prijave za Radionicu (za)igranog filma

Otvorene su prijave za radionicu (za)igranog filma. Radionica je namijenjena svima onima koji bi snimili svoj (mogu i tuđi) “gotov” scenarij. Preduvjet za prijavu je završena Filmska škola KKZ-a i iskustvo nastanka filma kroz sve procese.
 

Prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival

Otvorene su prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. Revija i Festival održavaju se od 12.do 16. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a rok za prijavu filma je 1. lipanj 2017.
 

Nova audicija u Maloj sceni

Mala scena raspisuje audiciju za glum(i)ce za predstavu radnog naslova "Moj pas i ja", autorice Dine Vukelić i dramaturginje Nine Horvat. Prijave se primaju do 18. ožujka 2017.
 

Natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević '

Društvo hrvatskih književnika raspisuje Natječaj za  književnu nagradu 'Tin Ujević '. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 

Otvorene su prijave za 4. Star Film Fest

Četvrto izdanje Star Film Festa u Sisku održavat će se od 31. kolovoza do 2. rujna 2017. Pozivaju se svi zainteresirani profesionalci i amateri da prijave svoje filmove do 10. lipnja 2017. putem službene stranice Festivala.
 

IUI Transition Dance Company Beograd – poziv na audiciju

Institut za umetničku igru iz Beograda otvara novu plesnu trupu u Beogradu pod nazivom IUI Transition Dance Company, koja će se premijerno predstaviti u 2017. godini s predstavom u koreografijama domaćih i stranih priznatih umjetnika. Audicija će se održati 18. i 19. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati u Institutu za umetničku igru. Na audiciju su pozvani i umjetnici iz regije.
 

Splitgraphic - bijenale grafike: natječaj

Otvoren je natječaj za prijavu na osmi Splitgraphic međunarodni bijenale grafike. Osmi Splitgraphic održavat će se u Splitu, od listopada do prosinca 2017. godine. Rok za prijavu je 1. svibnja.
 

Hexediting radionica u Galeriji Galženica

U Galeriji Galženica, u sklopu izložbe 'free_art_-_source', u subotu, 11. ožujka, od 13 do 16 sati, održava se radionica uređivanja digitalnih datoteka na razini heksadecimalnog koda, s ciljem upoznavanja strukture digitalnih formata. Voditelj radionice je Vedran Gligo.