• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


književnost, publicistika, jezik

16. Faro(pi)s

Na 16. izdanju festivala književnosti Faro(pi)s u Starome Gradu predstavit će se pjesnici i prozaici iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Engleske.
 
književnost, publicistika, jezik

12. Liburnicon

12. Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održava se od 18. od 20. kolovoza u Opatiji, a glavna tema ovogodišnjeg festivala je 'Svijet barbara'.
 
glazba

Aj Cha festival posvećen Dinu Dvorniku

Festival AJ CHA posvećen Dinu Dvorniku održat će se na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu Splitu od 18. do 20. kolovoza 2017. U sklopu festivala nastupit će brojni glazbenici, Dinovi kolege i prijatelje, poznati bendovi i DJ-evi koji sviraju ili puštaju funky glazbu te mladi talentirani glazbenici i DJ-evi .
 

14. festival Sedam dana stvaranja / 7ds

U nedjelju, 13. kolovoza, počinje 14. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja koji će još jednom u Pazin privući ljubitelje umjetnosti i kreativce, ali i one željne kvalitetnog sadržaja. Ulaz na sva događanja je besplatan.
 
vizualne umjetnosti

8. Međunarodni festival vizualnih umjetnosti - Arterija

Međunarodni festival vizualnih umjetnosti Arterija održat će se u Muzeju - Museo Lapidarium od 17. do 22. kolovoza 2017.
 
vizualne umjetnosti

57. Annale

57. Annale u Poreču održat će se u Istarskoj sabornici od 3. kolovoza do 2. rujna 2017. Izbornik je Tihomir Milovac. Izlažu: Jasmina Cibic, Maja Marković, Marko Lulić, Radenko Milak, Dejan Kršić, Roman Uranjek i Igor Vuk Torbica. Otvorenje izložbe je u 21 sat.
 
glazba

24. festival Orgulje Heferer

Kao i svake godine dosada, ovogodišnjih trideset i devet vrhunskih koncerata bit će priređeno diljem naše zemlje od Hrvatskog Zagorja preko Slavonije, Dalmacije i Istre do okolice Zagreba i samog glavnog grada.
 
glazba

Međunarodni glazbeni festival 'Regional 2017'

U utorak 25. srpnja u Srićinoj kući u Novom Vinodolskom s koncertom hrvatsko-američkog gitarističkog dvojca Zoran Majstorović& Russ Spiegel započinje Međunarodni glazbeni festival 'Regional 2017'. Ciklus od deset koncerata sa sedmero različitih izvođača održat će se u razdoblju od 25. srpnja pa do 1. rujna 2017. u kulturnim prostorima Novog Vinodolskog, Raba, Crikvenice, Dobrinja i Šila.  
 
fotografija

18. Salon fotografije Vinkovci 2017.

U organizaciji Fotokluba Vinkovci u Galeriji fotografije Meraja u nedjelju je svečano otvoren 18. Salon fotografije Vinkovci 2017., za koji je selektor Darije Petković od 82 prijavljenih odabrao fotografije 15 autora. 
 

42. Osorske glazbene večeri

Nastupom Zagrebačkog kvarteta te kvarteta Papandopulo u nedjelju, 16. srpnja, bit će otvorene 42. Osorske glazbene večeri, koje će trajati do 19. kolovoza.
 
glazba

61. Ljetne priredbe

Već 61 godinu grad Krk je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji se kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama promakao u prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.
 
glazba

8. Festival Orgulje Zagrebačke katedrale

Udruga Zvuci tišine uz podršku zagrebačke katedrale najavljuje i poziva na ljetno druženje u Zagrebačku katedralu na osmo izdanje Festivala Orgulje Zagrebačke katedrale. 
 
ostalo

19. Špancirfest

Ovogodišnji 19. Špancirfest u Varaždinu, koji će se održati od 18. do 27. kolovoza pod sloganom  'Pokreni svoju kreativnost', donosi više od 400 različitih sadržaja, najavili su u petak organizatori iz varaždinske Turističke zajednice.
 
kazalište, folklor

68. Dubrovačke ljetne igre

Osamdesetak dramskih, glazbenih, opernih, baletnih, folklornih i drugih programa bit će izvedeno na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama koje se i ove godine održavaju od 10. srpnja do 25. kolovoza, a u tih 47 dana pred 60 tisuća posjetitelja predstavit će se oko dvije tisuće umjetnika.
 
glazba

18. ljeto Scene Amadeo

Nastup istaknutog pijanista Aljoše Jurinića otvorit će u subotu, 8. srpnja, u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja glazbeni program jubilarne 18. sezone zagrebačke gornjogradske klupske kulturne Scene Amadeo, koji ove godine do 31. kolovoza donosi nastupe nekih od najistaknutijih domaćih i svjetskih glazbenih imena u rasponu od klasične i etno glazbe do jazza.
 
ostalo

26. Kastafsko kulturno leto

Festival Kastafsko kulturno leto, koji se 26. godinu zaredom održava u Kastvu, počet će 30. lipnja svečanim otvorenjem, nakon kojega će se odigrati vrlo popularna predstava 'Njuške' Teatra Exit, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
 

ZgKUL 2017.

Zagrebačko kulturno ljeto - ZgKUL, zahvaljujući kojemu je Zagreb sve atraktivnija destinacija i tijekom ljetnih mjeseci, ove će godine ponuditi oko 2500 izvođača i 600 programa na najljepšim zagrebačkim otvorenim i zatvorenim pozornicama. 
 
glazba

Orgulje sv. Marka 2017.

U okviru 4. međunarodnog orguljskog festviala Orgulje sv. Marka u gornjogradskoj crkvi sv. Marka nastupit će vrhunski domaći i inozemni orguljaši i glazbenici. Ulaz na sve koncerte je slobodan.