natječaj

Javni natječaj za program A4


vrijeme: 14.4.2017.
prijava: 11.6.2017
mjesto: Galerija umjetnina, Split

Galerija umjetnina u Splitu raspisala je Natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4 koji se nastavlja se na petogodišnji projekt Fast Forward / Utorkom u Galeriji. Rok prijave je 11. lipnja.

Program A4 nastavlja se na petogodišnji projekt Fast Forward / Utorkom u Galeriji kojeg su inicirale umjetnica Sandra Sterle i povjesničarka umjetnosti Ivana Meštrov, a 2012. godine koncepcijski odredili i pokrenuli muzejski savjetnik Božo Majstorović i akademski slikar Vedran Perkov. Riječ je o suradničkoj platformi osmišljenoj s ciljem poticanja suradnje najmlađih sudionika splitske umjetničke scene. Kroz trajanje programa osjetio se zamor formule unutar lokalnog konteksta, ali je istovremeno program zbog izrazite edukacijske uloge i pripreme sudionika za stvarnost profesionalnog života doživio veliku popularnost. Galerija umjetnina je stoga odlučila organizirati nacionalni program koji je osmišljen u suradnji sa dosadašnjim sudionicima programa i nazvan A4. Raspisan je javni natječaj na nacionalnoj razini koji uključuje studente sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, po kojem će biti izabrani parovi mladih umjetnika i povjesničara umjetnosti s ciljem organizacije inicijalne skupne izložbe u Galeriji umjetnina u studenom 2017. godine.

Suradnici Galerije umjetnina u programu A4 su Umjetnička akademija u Osijeku, Akademija primijenjene umjetnosti u Rijeci, Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci, Umjetnička akademija u Splitu, Odsjek povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Split, Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Galerija umjetnina u Splitu raspisuje
Natječaj za sudjelovanje u 0 izdanju programa A4
 
Pravo pristupa na natječaj imaju studenti / studentice diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima / studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta.
Natječaj se zatvara u nedjelju 11. lipnja 2017. godine, a razmatrat će se prijave poslane zaključno s tim datumom.
Prijavu zajedno podnose student / studentica navedenih umjetničkih akademija u suradnji sa studentom / studenticom povijesti umjetnosti.
Prijava obvezno uključuje:
  1. Pisani prijedlog maksimalne dužine 250 riječi
  2. Maksimalno 4 fotografije predloženih radova (u slučaju elektronske prijave maksimalna veličina svake fotografije je 500 KB)
  3. Potvrdu o studiranju obaju sudionika
  4. Ime profesora / mentora oba studenta
A4 povezuje studente diplomskog studija navedenih institucija u svrhu organiziranja izložbe koja će povezati buduće umjetnike / umjetnice i buduće povjesničare /povjesničarke umjetnosti iz cijele Hrvatske.
Odluku o dobitnicima natječaja donijet će peteročlani žiri sastavljen od 4 sudionika programa Fast Forward i 1 predstavnika Galerije umjetnina.
0 izdanje izložbe A4 održat će se u malom izložbenom prostoru Galerije umjetnina u studenom 2017. godine.
0 izdanje bit će skupna izložba koja će predstaviti po jedan par povezan sa svakom od navedenih umjetničkih akademija. 0 izdanje bit će prilika da sudionici predstave rad svojih institucija te da zajedno definiraju nastavak natječaja u razdoblju 2018. – 2022. godina.
Galerija umjetnina ne snosi produkcijske troškove umjetničkih radova, niti njihove opreme.
Galerija umjetnina snosi prihvatljive troškove transporta, putne troškove i dnevnice te organizira smještaj sudionika.
Prijave slati na Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15, 21000 Split, ili na galerija-umjetnina@galum.hr