natječaj

Zvona i Nari i časopis ZiN Daily raspisali natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku


prijava: 18.02.2018
mjesto: Ližnjan

Književno svratište Zvona i Nari i časopis ZIN Daily upravo su raspisali natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku. Natječaj je otvoren do 18. veljače 2018.!

Natječaj je otvoren svim autoricama/autorima koji pišu na hrvatskom, srpskom, bošnjačkom, crnogorskom jeziku ili na kombinaciji jezika za koju nije potreban prijevod na bilo koji od spomenutih jezika. Odluku o pobjednicima donijet će uredništvo internetskog časopisa ZiN Daily; imena pobjednica/pobjednika u sve tri kategorije bit će objavljena najkasnije do 1. travnja 2018., a svečana dodjela nagrada održat će se u svibnju 2018. u Ližnjanu u Knjižnici i književnom svratištu Zvona i Nari.
 
Slanjem svojih radova sve/svi sudionice/sudionici natječaja obvezuju se:
 
- da njihov rad kojim sudjeluju na natječaju u trenutku predaje (te u vremenskom roku od sljedeća najmanje tri mjeseca) nije nigdje drugdje objavljen;
 
- da pristaju da njihov rad bude objavljen u časopisu ZiN Daily tijekom 2017. i 2018. godine (nakon objavljivanja u ZiN Daily-ju isti rad može biti objavljen i drugdje, ali uz izričitu napomenu da je prvotno bio objavljen u časopisu ZiN Daily, u sklopu ovoga natječaja);
 
- da će, ukoliko njihov rad pobijedi, sudjelovati u dodjeli nagrada u Knjižnici i književnom svratištu Zvona i Nari u Ližnjanu u svibnju 2018. godine.
 
Nagrade su:
 
„Pjesničko zvono“ – nagrada za najbolju pjesmu. Za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s najviše tri prethodno neobjavljene pjesme u najviše tri navrata (dakle s ukupno devet pjesama u cijelom natječajnom razdoblju).
 
„Kritičko i“ – nagrada za najbolju književnu kritiku. Za ovu nagradu autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom književnom kritikom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri književne kritike u cijelom natječajnom razdoblju). Za nagradu će se razmatrati isključivo kritički osvrti na romane, zbirke poezije ili proze suvremenih autorica/autora koji izvorno pišu/objavljuju na gore navedenim jezicima (izdanja ne starija od 2014. godine).
 
„Prozni nar“ – nagrada za najbolju priču. Za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom pričom ili pripovijetkom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri priče u cijelom natječajnom razdoblju).
 
Prva nagrada u svakoj kategoriji iznosi dvije tisuće kuna (uz putne troškove za posjet Književnom svratištu Zvona i Nari u Ližnjanu gdje će nagrađeni autori boraviti tjedan dana u svibnju 2018. godine i gdje će im biti dodijeljene nagrade).
 
Jedna/jedan autorica/autor može sudjelovati u više kategorija, ali ukupno u ne više od tri navrata (npr. s tri pjesme, jednim kritičkim osvrtom i jednom pričom u svakoj od tri kategorije).
 
Za nagrade će se razmatrati radovi koji pristignu u roku od 17. svibnja 2017. do 18. veljače 2018. isključivo putem obrasca na stranici https://www.zvonainari.hr/contact.
 
Upisivanjem ondje zatraženih podatake, prilaganjem tekstova kojima konkuriraju za nagradu te označavanjem da su tekstovi priloženi u svrhu sudjelovanja na ovom natječaju prijavitelji potvrđuju da su pročitali ova pravila i da na njih u potpunosti pristaju.
 
Svaka prijava na natječaj, uz sam/e tekst/ove, mora sadržavati kratku izjavu autorice/autora o njezinoj/njegovoj/njihovoj poetici (do 200 riječi), biografiju (do 200 riječi), te fotografiju autorice/autora.
 
Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na zindaily.subs@gmail.com.