radionica, kolonija, djeca, mladi

Likovna radionica 'Držićevi čuvari baštine'


vrijeme: 03.10.2020.
mjesto: Dubrovnik

Dom Marina Držića u Dubrovniku, u okviru Dana europske baštine, najavljuje likovnu radionicu “Držićevi čuvari baštine” namijenjenu uzrastu od 8 do 18 godina. Riječ je o radionici izrade knjižica ručno povezanih šivanjem, lijepljenjem i vezanjem.

Papir je pripremljen za rad tako što je obojan crnim čajem i kavom, čime se dobiva dojam patine i starine renesansnog doba...
Polaznici se iskušavaju u pisarskom zanatu kroz tehniku tuša i pera, a prilikom procesa utiskivanja simbola u aluminijsku foliju, te aplicirajući utisnuto na papir, uče kako izgleda posao gravera.

Mentorica, muzejska pedagoginja Doma Marina Držića Jasmina Runje će sa polaznicima razgovarati o Držićevoj književnoj ostavštini i nastojati im ju približiti.
Radionica je osmišljena na način da svaki polaznik izabere jedno Držićevo djelo koje ga se najviše dojmilo, te njegovu tematiku prenese na papir.
Pritom se može služiti tekstualnim ili pak slikovnim izričajem.

Poseban izazov polaznicima je osmišljavanje naslovne stranice djela tj.  ilustracija izrađene knjižice, pri čemu će posebno doći do izražaja kako “vide” i osjećaju našeg najvećeg komediografa Marina Držića čuvari njegove baštine.
Konačan rezultat radionice su Držićeva djela uobličena u knjižice.

Dva su ponuđena termina za sudjelovanje te će najmlađi posjetitelji moći izabrati jedan koji im najviše odgovara. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na jedan od ponuđenih termina na e-mail:ured@muzej-marindrzic.eu ili na broj telefona 020/204-482. Broj mjesta je ograničen, 8 polaznika u jednom terminu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Radionice će se izvoditi u Domu Marina Držića, Široka 7, subotom, od 9-10.30. i  11.00.-12.30 sati.
Radionica započinje u ovu subotu 3. listopada 2020.
Kao i uvijek, u Domu Marina Držića, po završetku radionica otvorit će se izložba radova polaznika. Radionica je u potpunosti besplatna!

https://www.facebook.com/Dom-Marina-Držića-361434260644804/

(D.H.F., 01.10.2020)