predstava

SubScena: Collective B - 'Living'


vrijeme: 05.10.2020. 19 h
mjesto: Zagreb

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuje izvedbu predstave 'Living', nezavisnog izvedbenog kolektiva Collective B u ponedjeljak, 5. listopada, u prostoru Jogurta u Medici, Pierottijeva 11. 'Living' je nastao kao rezultat trotjedne rezidencije Collectiva B u prostorima Medike. Ulaz je slobodan!

Collective B je umjetnički tandem s korijenima iz Beča (AT) i Lodèvea (FR).
 
Kolektiv čine mladi umjetnici koji kombiniraju prijateljstvo, ples, glazbu, cirkus i vizualne umjetnosti. Članovi Collective B dijele zajednički pogled na umjetnički izričaj ali i pogled na život u suvremenom svijetu, doprinoseći time umjetnosti koja je osjetljiva na aktualnu problematiku.
 
“LIVING” je rezultat najnovije rezidencije iz kuhinje francusko-austrijskog tandema Collective B čiji je domaćin Subscena.
 
Inspirirani željom da razotkriju kompleksnost, krhkost i ljepotu života, plesači/performeri Elsa Mourlam i Hugo Georgelin istovremeno postavljaju pitanja: što znači živjeti, kako živimo i kako želimo živjeti.
 
Projekt je stigao u Hrvatsku u samim povojima. Elsa i Hugo su kroz dvotjednu rezidenciju stavili u fokus srž veselja; kroz prizmu groteske ali i finih manira.
 
Autori:

Elsa Mourlam: koncept, izvođačica/performerica
Hugo Georgelin: izvođač/performer

Facebook event
 
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode AKC Attack i Udruga Cirkorama unutar Autonomnog kulturnog centra Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za aktiviranje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske,

(R.P.B., 02.10.2020)

Tagovi: subscena, attack