nagrada

Nagrade festivala 13. Mali Marulić


vrijeme: 03.10.2020.
mjesto: Split

U sklopu programa svečanog zatvaranja 13. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. Nagradu za najbolju predstavu u cjelini osvojila je predstava 'Lažeš, Melita' Gradskog kazališta lutaka Split.

Stručni žiri u sastavu Bruna Bebić, glumica, izv. profesor, Olja Lozica, redateljica, dramaturginja i Helena Petković, redateljica dodijelio je slijedeće nagrade:
 
Nagrada za kolektivnu igru - ansamblu predstave „Krpimirci“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka.
 
Nagrada za izuzetno likovno rješenje – Robertu Košti za scenografiju, izradu i oblikovanje lutaka u predstavi „Vlak u snijegu“ Kazališta lutaka Zadar.
 
Nagrada Zdenka Mišura za najveći kazališni izazov - Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i Kazališnoj družini „Pinklec“ iz Čakovca za predstavu „Krpimirci“.
 
Nagrade za najbolja glumačka ostvarenja - Ana Mariji Veselčić za ulogu Melite u predstavi „Lažeš, Melita“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split i Zrinki Kušević za ulogu Majke u predstavi „Čudesne stranice male Danice“ u izvedbi Teatra Poco Loco iz Zagreba.
 
Nagrada za najbolju adaptaciju ili dramatizaciju teksta - Ivani Vuković za tekst predstave „Lažeš, Melita“ prema romanu Ivana Kušana u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split.
 
Nagrada za najbolju režiju - Ivanu Plazibatu za režiju predstave „Lažeš, Melita“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split.
 
Nagrada za najbolji tekst - Petri Cicvarić za tekst predstave „Na tragu“ Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini  - predstavi „Lažeš, Melita“ Gradskog kazališta lutaka Split.

Svoju nagradu za najbolju predstavu dodijelio je i dječji žiri, kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola, u sastavu Grgur Polić, Bepina Baričević, Lovro Jaman, Miriam Karol Maretić i Karmen Grisogono,  a prema njihovom sudu najbolja je predstava „Lažeš, Melita“ Gradskog kazališta lutaka Split.

13. Mali Marulić održao se od 28. rujna do 3.listopada u Splitu, a izbornik ovogodišnjeg festivala bio je Goran Golovko koji je između 27 prijavljenih predstava odabrao njih deset u natjecateljski dio programa. Program festivala je realiziran u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih, Hrvatskom narodnom kazalištu Split i Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu.


Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovalo je 9 kazališta s 10 predstava.

(R.P.B., 05.10.2020)