predavanje, tribina

Senzacije danas - razgovor


vrijeme: 17.10.2020. 11 h
mjesto: Zagreb

U subotu, 17. listopada, u 11 sati, u Dvorani KIC, Preradovićeva 5 u Zagrebu održat će se razgovor s protagonisticom filma 'Sve te senzacije u mom trbuhu' Annom čija je priča i iskustvo tranzicije iz muškog u ženski spol okosnica filma koji je na ovogodišnjem Animafestu zaslužio posebno priznanje.
Moći će se pratiti i on-line, link na prijenos bit će objavljen na Facebook i web stranici AM centra!

U Galeriji na katu posjetitelji razgovora će uz film, moći vidjeti i izložbu radova Hane Tintor koja je otvorena do 18. listopada 2020. a prikazuje radove nastale kroz proces rada na filmu i nakon njega.
 
Razgovor će se održati u Dvorani KIC te je zbog ograničenog broja potrebna prijava.
 
U otvorenom dijalogu Anna i Iris pričat će o vrlo osobnim trenutcima spoznaje, emocijama koje izazivaju senzacije, (ne)prihvaćanju, borbi za jednakost, svakodnevnim strahovima, feminizmu, mentalnom zdravlju, pa i ljepoti. Iskustvo protagonistice filma Sve te senzacije u mom trbuhu, koja je u procesu tranzicije i pronalaženja vlastitog identiteta tražila odgovore na intimna pitanja, nailazila na probleme uzrokovane neodobravanjima okoline, ali i vlastitim previranjima, otvara i brojne ljudske teme koje ukazuju na univerzalnost težnji koje nisu obojane rodom i spolom. Na žalost, unutar društva u kojem živimo, i dalje se potenciraju različitosti što posebno otežava svakodnevicu transrodnih osoba. Primjer Anne u kojem je hrabro kroz film, ali i u ovom razgovoru, progovorila o vrlo važnim temama, pokazuje kako je sada red na nama da uhvatimo korak s njom. I kako bi Iris rekla: „Želimo da uši i duše budu otvorene, da slušaju o nama, a razmišljaju o sebi.“
 
Razgovor organizira AM centar u sklopu šire cjeline razgovora Animacija danas, u suradnji s KIC-om i autorima filma Sve te senzacije u mom trbuhu.
 
Ovaj projekt svesrdno i financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija, Grad Zagreb, HAVC, DHFR i Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost.

https://www.facebook.com/amcentar


(R.P.B., 16.10.2020)