projekcija

IX. Smotra filmova Kino kluba Split


vrijeme: 16.10.2020. - 17.10.2020.
mjesto: Split

U petak i subotu, 16. i 17. listopada, održat će se deveta po redu Smotra recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split. Ulaz na sva događanja je slobodan!

Uz atraktivni edukativni program za javnost, Kino klub Split najavljuje i poziva sve zainteresirane da dođu na devetu po redu klupsku SMOTRU koja će se održati u petak 16. i subotu 17. listopada. Predstavit će se predstaviti filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba u prethodnoj godini, što uključuje ukupno trideset i šest različitih uradaka igrane, eksperimentalne i dokumentarne vrste te glazbenih i promotivnih videa. Ovo dvodnevno dinamično događanje odvijat će se u nekoliko termina i na nekoliko lokacija, dok će večernji dio programa biti prikazan u Amfiteatru Doma mladih uz poštivanje epidemioloških mjera. Detaljni raspored ovogodišnje SMOTRE, koja je dio 8. Festivala nezavisne kulture - Platformata i organizira se u suradnji s Platformom Doma mladih, možete pronaći na stranici kluba.
 
Kao i prethodnih godina program ravnopravno prikazuje filmove mladih autora, amaterske, radioničke i profesionalne produkcije i koprodukcije. Filmovi su se najčešće snimali u suradnji s Blankom, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i Umjetničkom akademijom u Splitu, a ukupno trajanje programa dostiže gotovo šest sati.
 
Nakon završetka službenog programa u subotu, druženje će se nastaviti u atriju Doma mladih na 1. katu uz filmsku glazbu DJ Coke.
 
Ulaz je besplatan, uz obavezno poštivanje mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.
 
Facebook događanje
 
Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Program se provodi u suradnji s Platformom Doma mladih.


(R.P.B., 15.10.2020)