obavijest

Predstavljanje novog romana 'Grad, pepeo' Ivane Rogar u Zaboku


vrijeme: 20.10.2020. 19 h
mjesto: Zabok

Tribina Književnost u Zelenoj u utorak, 20. listopada, u 19 sati, ugošćuje spisateljicu Ivanu Rogar u Zelenoj dvorani u Zaboku.

Ponekad se dogodi da stvarnost koincidira s nekim proznim djelom i više nego je to njegov autor mogao predvidjeti, a baš to se dogodilo književnici Ivani Rogar, čiji je roman „Grad, pepeo“ objavljen ovog proljeća, u doba kad su na snazi bile mjere tzv. karantene. Opisujući likove u sličnoj situaciji, cijela radnja, atmosfera i okolnosti romana podsjećaju na početak 2020. godine te situaciju s izolacijom i promjenom načina života koju je proživio cijeli svijet, uključujući i Hrvatsku. Ipak, „Grad, pepeo“ nije roman o karanteni, već puno slojevitije djelo, koje će autorica predstaviti publici u razgovoru s moderatoricom Ljubicom Anđelković Džambić. Ovo izdanje Književnosti u Zelenoj održava se i u sklopu književnog festivala Dani Gjalskog, a program je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Krapinsko-zagorske županije.
 
Ulaz je slobodan, a organizatori ističu kako je Zelena dvorana dovoljno velika za održavanje propisane fizičke distance za predviđeni broj posjetitelja, uz pridržavanje ostalih propisanih epidemioloških mjera.
 
Više informacija potražite i pratite na Facebook stranici događanja.
 

(R.P.B., 19.10.2020)