predavanje, tribina, projekcija

Autorska večer Igora Jelinovića / Novo izdanje programa 'U kvadrat'


vrijeme: 23.10.2020. 20 h
mjesto: Split

U petak, 23. listopada, s početkom u 20 sati, u Kino klubu Split održat će se autorska večer Igora Jelinovića uz prisustvo autora. Večer prije, u četvrtak, u sklopu diskurzivnog programa 'U kvadrat', s početkom u 20 sati, prikazat će se tri dokumentarna filma,

Program je javan i ulaz slobodan ali je zbog ograničenog broja posjetitelja potrebna prijava putem online obrasca!

Prikazat će se filmovi Dan Marjana (2015), Lula & Bručke (2016), Ultra (2018), Sandra i Marina (2018), i  Zoka i potočić (2019). Ukupno trajanje programa je sat i po, a nakon programa slijedi moderirani razgovor koji će voditi Sunčica Fradelić.
 
Igor Jelinović splitski je redatelj s adresom u Zagrebu, gdje trenutno uspješno vodi udrugu Blank_filmski inkubator. Diplomirao je filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u  Zagrebu, te javnu, medijsku i međunarodnu komunikologiju u Milanu. Od 2011. režirao je niz kratkometražnih filmova. Voditelj je mnogih radionica i edukativnih programa. Filmovi su mu redovno prikazivani na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Sarajevo film festival, Dani hrvatskog filma, Pulski filmski festival, Zagreb Film Festival, Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva). Središnja tema Igorovih filmova su intimni odnosi, nedostatak komunikacije i otuđenost, često prikazani s dozom odmjerenog humora i topline.
 
Večer prije, u četvrtak, u sklopu diskurzivnog programa U kvadrat s početkom u 20 sati prikazat će se tri dokumentarna filma, i to Bageri proždiru zemlju Martina Crvelina iz 1967., Šolta - otok meda Tine Ljubenkov iz 2019., te Antarctic Traces (Tragovi Antarktika) Michaele Grill iz 2019. Programom U kvadrat usporedo se prikazuju filmovi članova kluba iz povijesti, recentne klupske produkcije, te suvremenih autora koji djeluju u sličnim produkcijskim uvjetima diljem svijeta, a zainteresirani posjetitelji mogu se informirati o programima i radu Kino kluba Split. Koordinator diskurzivnog programa je Zlatko Galić.
 
Prijava putem online obrasca
 
Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Program se održava u sklopu osmog festivala nezavisne kulture - Platformata.
 

(R.P.B., 20.10.2020)

Tagovi: kino klub split