obavijest

Predstavljanje knjige 'Namjerno zanemarivanje' Lene Andersson


vrijeme: 22.10.2020. 19 h
mjesto: Zagreb

U četvrtak, 22. listopada, s početkom u 19 sati, u Caféu Muzeja prekinutih veza, održat će se predstavljanje knjige 'Namjerno zanemarivanje' Lene Andersson.

U razgovoru sudjeluju književne blogerice:

Alis Marić (Čitaj knjigu)
Dijana Kovačević (Books&Sweets)
Morana Mazor (Knjige, knjige, knjigice)
 
Snimku predstavljanja možete pogledati naknadno na Youtube kanalu Naklade Ljevak.
 
Ester Nilsson, tridesetjednogodišnja pjesnikinja i esejistica, racionalna je osoba u jednako tako racionalnoj dugogodišnjoj vezi, sve do jednog lipanjskog dana, kad dobiva poziv da održi predavanje o veličanstvenom i jedinstvenom umjetniku Hugu Rasku. U publici sjedi i sam umjetnik, zaintrigiran i oduševljen njezinom fasciniranošću njime. Od tog trenutka Esterin je život presudno obilježen tim susretom i dugim razgovorima i večerama koji će uslijediti… Namjerno zanemarivanje je priča o potpunoj i očajničkoj ljubavi, o tome kako smo spremni izdati sami sebe u potrazi za ljubavlju. No to zapravo nije roman o ljubavi, nego o poniženju izazvanom odbijanjem i samoobmanjivanjem, o mučnom sramu zbog bespomoćnosti i potpunog gubitka kontrole nad vlastitim životom.
 
Lena Andersson ugledna je, nagrađivana švedska spisateljica i kolumnistica najvećih švedskih dnevnih novina Dagens Nyheter. Roman Namjerno zanemarivanje nagrađen je 2013. godine najprestižnijom švedskom književnom nagradom August te književnom nagradom časopisa Svenska Dagbladet.
 
Prijevod knjige potpisuje Željka Černok.

(R.P.B., 21.10.2020)