obavijest

Promocija zbirke priča 'Djeca na daljinu' Julijane Matanović


vrijeme: 22.10.2020. 18 h
mjesto: Zagreb

U četvrtak, 22. listopada, s početkom u 18 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka bit će predstavljena zbirka priča 'Djeca na daljinu' autorice Julijane Matanović.

O knjizi će, uz autoricu, govoriti Barbara Tolić, urednica portala Hrvatski jezik za sve; Iva Mirčić, književna kritičarka i suradnica Udruge Nova stranica te urednica portala CROkultura, urednica knjige Andrea Divić.
 
Djeca na daljinu zbirka su koja se čita u dahu, zbirka koja otvara brojna pitanja i dotiče osjetljive točke biografija. Njezini su likovi djeca, tinejdžeri, žene na pragu prve zrelosti, muškarci koji na leđima nose teret plahosti, stariji ljudi koji se osvrću na život u cjelini. I odrasli su nečija djeca, a djeca često moraju ranije odrasti kako bi se nosili sa životom samim. Likovi Julijane Matanović sa životom se nose najčešće uz pomoć priče, a njihove su priče doista vrijedne čitanja, čak i ako nisu odmah ispričane.
 
Pisci su povjerenici priča o tuđim, pa i svojim životima. kaže citat iz priče Tiha priča, a Julijana Matanović svoju ulogu povjerenice shvaća vrlo ozbiljno, pristupajući tekstu kao najfinijem tkanju, a kako je ispreplela tkanje novih priča, ostaje nam vidjeti u knjizi i na promociji!
 
Susret će se održati sukladno svim epidemiološkim mjerama. Ulaz je besplatan!
 
Osvrt zbirke priča možete pročitati OVDJE.

(R.P.B., 21.10.2020)