radionica, kolonija

Besplatna radionica filmske maske


vrijeme: 28.10.2020. - 29.10.2020.18 - 21 h
prijava: 26.10.2020.
mjesto: Zagreb

Nakon radionice kostimografije za film i televiziju, Zagrebački filmski ured organizira i dvodnevnu radionicu filmske maske koja će se održati 28. i 29. listopada, od 18 do 21 sat, u prostorijama Travel&Technology HUB Gacka 16.

Polaznici će se na radionici upoznati s kratkim scenarijem po čijem predlošku će kreirati i prezentirati masku. Upoznat će se i s izradom filmskog kontinuiteta, apliciranjem rana, modrica i posjekotina, te osmišljavanjem likova iz scenarija. Na modelu će se prikazati osnove filmske maske i prezentirati kreativni proces.
 
Voditeljica radionice je Ivana Pralija, slikarica maske i edukator Level plus udruge, osnovane za promicanje kulture filma i rada na filmu. Iskustvo je stekla kroz rad na dvadesetak dugometražnih filmova, kratkih filmova, serija i projekata, domaće i strane produkcije kao što su The Hitman's Wife's Bodyguard, Mamma Mia! Here We Go Again, Počivali u miru, Larin izbor te mnogi drugi.
 
Molimo vas da se za radionicu prijavite na mail info@filmzagreb.hr. Prijave su otvorene do 26. listopada ili do popunjavanja broja polaznika, a sukladno epidemiološkim propisima.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 23.10.2020)