obavijest

Peter Greenberg u Dubrovniku snima emisiju 'The Travel Detective'


vrijeme: 23.10.2020. - 27.10.2020.
mjesto: Dubrovnik

U Dubrovniku se od 23. do 27. listopada snima jedna od najuspješnijih američkih turističkih emisija 'The Travel Detective' s poznatim istraživačkim novinarom i poznavateljem turističkih tema Peterom Greenbergom, što pridonosi promociji i Dubrovnika i Hrvatske, izvijestili su u ponedjeljak iz HTZ-a.

To je rezultat suradnje HTZ-a (Hrvatske turističke zajednice) i Turističke zajednice grada Dubrovnika s američkim TV kanalom PBS, na kojem se prikazuje ta poznata emisija.
 
PBS je nekomercijalna američka televizija koja uz nacionalni ima i 300 lokalnih TV programa sa 70 milijuna stalnih gledatelja, a njihove web stranice, kako ističu iz HTZ-a, mjesečno ostvaruju više od 15 milijuna posjeta.
 
Peter Greenberg je višestruki dobitnik nagrade Emmy, glavni urednik CBS Travela te veliki svjetski putnik, koji je već boravio u Dubrovniku, u jesen 2018., kada je u sklopu europskog festivala turizma i strategije sudjelovao na međunarodnoj konferenciji "Kružna putovanja i gradovi-prilike i izazovi".
 
Osim televizijske emisije, "putnički detektiv" Greenberg će tijekom boravka u Dubrovniku snimati i radijske emisije za CBS radio mrežu, koja ima više od tisuću stanica u SAD-u, a u tim emisijama Greenberg će sa sugovornicima sudjelovati i u brojnim aktivnostima te obraditi razne teme iz povijesti, kulture, umjetnosti, gastronomije i druge.
 
Posjetit će pritom i brojne poznate atrakcije u Dubrovniku, poput gradskih Zidina, najstariju karantenu Lazarete, otok Lokrum, ali i poluotok Pelješac, gdje će kušati poznata vina i malostonske kamenice.
 
Njegov posjet komentirali su i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te direktor HTZ-a Kristjan Staničič, naglasivši važnost takvih projekata za vidljivost i promociju Hrvatske u ovom pandemijskom vremenu.
 
"Ciljana promocija Hrvatske i Dubrovnika kao atraktivne i sigurne turističke destinacije u ovim je tržišnim okolnostima iznimno važna i siguran sam da će efekti snimljene emisije biti višestruko pozitivni", ocijenio je Staničić.
 
Podsjećajući da su hrvatske prirodne ljepote česta scenografija filmskim blockbusterima, serijama i reality showovima, ministrica Brnjac je naglasila i da se promocija i prepoznatljivost Hrvatske postiže i kreativnim turističkim uslugama koje uključuju obilazak lokacija snimanja, izrade autentičnih suvenira ili storytellinga.
 
"Time razvijamo i novi turistički proizvod, i uvjereni smo da će povijesna, kulturna i gastronomska ponuda Dubrovnika u najboljem svjetlu prikazati Hrvatsku u toj, jednoj od najuspješnijih američkih turističkih emisija", poručila je Brnjac. (Hina)

(R.P.B., 27.10.2020)

Tagovi: htz, serijal