najave

Prirodoslovni muzej Rijeka najavljuje program u studenom


mjesto: Prirodoslovni muzej Rijeka, Lorenzov prolaz 1

Izdvajamo: Izložbu 'Raznolikost riba Jadranskog mora', izložbu 'Biljni svijet s obje strane zida' te Festival susjedstva Brod na Kupi - Na Brodu različitih kultura.
 
Lokacija: Prirodoslovni muzej Rijeka, Lorenzov prolaz 1

Edukativna radionica Budi šašavi znanstvenik
  • 7. i 21. studenog 2020., Muzej
Prirodoslovna radionica „Budi šašavi znanstvenik“ namijenjena je djeci od 7 do 10 godina starosti, održava se u Muzeju od 10.00 do 11.30 sati. Program se izvodi prema Preporukama mjerodavnih službi za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Broj polaznika je ograničen, te je obavezna prijava na kontakte edukacija@prirodoslovni.com ili 051/553-669 na kojima možete dobiti i dodatne informacije.
 
Izložba Raznolikost riba Jadranskog mora
  • Muzej
Izložba podvodnih fotografija Marinka Babića obuhvaća i obrađuje najzanimljivije i najatraktivnije predstavnike faune riba, uz pregled osnovnih činjenica  o njihovoj raznolikosti u Jadranu.
Postav izložbe: dr.sc. Marcelo Kovačić, Borut Kružić
 
Izložba Biljni svijet s obje strane zida
  • Primorski botanički vrt u Muzeju
Na izložbi ćete upoznati biljke kojima su Rimljani i Iliri pripisivali natprirodna svojstva, iako su ih prvenstveno upotrebljavali za prehranu, odijevanje, ukrašavanje, liječenje ili trovanje, a ujedno ćete ih lakše prepoznati sretnete li ih u prirodi.
Postav izložbe: Marta Blažević, dr.sc. Željka Modrić Surina, dr.sc. Boštjan Surina
 
Rođendanske radionice Odrasti s muzejem!
  • tijekom cijelog mjeseca
Edukativne radionice osmišljene su kako bi djeca od 5 do 15 godina svoj najdraži dan provela na poseban, drugačiji i kreativan način. Više informacija o programu možete doznati na linku http://www.prirodoslovni.com/rodendan/ ili upitom na adresu edukacija@prirodoslovni.com. Radionice se izvode prema Preporukama mjerodavnih službi za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Stalni postavi u Rijeci:
  • Špilja – u mraku krškog podzemlja; Geološka prošlost Jadrana; Geologija riječke regije; Akvarij – multimedijalni centar; Kukci, vodozemci i gmazovi, ptice i sisavci riječkog područja; Plavetnilo – raznolikost života u podmorju Kvarnera; Primorski botanički vrt, info točka Rimski vrt
***

Online program, 20. studenog 2020.
Festival susjedstva Brod na Kupi Na Brodu različitih kultura
Brod na Kupi jedno je od 27 susjedstava istoimenog programskog pravca Rijeka 2020 EPK. Festival susjedstva Na Brodu različitih kultura provest će u digitalnom izdanju zbog pandemijskih okolnosti. Sve informacije i upute bit će dostupne na društvenim mrežama Muzeja.
Web: www.prirodoslovni.com
Facebook: @kastel.zrinski
 

(D.H.F., 29.10.2020)