predstavljanje

Kulinarske tradicije Nijemaca u Hrvatskoj


vrijeme: 19.05.2007. - 19.05.2007.
mjesto: Zagreb, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14

U okviru programa predstavljanja kulinarskih tradicija nacionalnih manjina tijekom trajanja izložbe 'Svijet hrane u Hrvatskoj', u subotu, 19. svibnja, u Etnografskom muzeju će se održati događanje 'Kulinarske tradicije Nijemaca u Hrvatskoj'.

Program:

 

11 – 12 sati Kulinarska radionica za djecu, voditeljica Đurđa Seeber

(Radionica je namijenjena djeci školskog uzrasta koja uče njemački jezik, broj mjesta je ograničen. Najave na telefon: 48 26 220 ili e-mail: zjelavic@etnografski-muzej.hr)

 

12 sati degustacija i prezentacija tradicionalnih njemačkih jela. O njemačkoj kuhinji govorit će dr.sc. Nives Rittig Beljak iz Instituta za etnologiju i fokloristiku, autorica knjige 'Švapski kulinarij'

 

12,30 sati vodstvo kroz izložbu 'Svijet hrane u Hrvatskoj' – Mirjana Randić, muzejska savjetnica

 

Program zajednički organiziraju Etnografski muzej i Zajednica Nijemaca u Hrvatskoj – Zagreb.

 

Izložba 'Svijet hrane u Hrvatskoj' postavljena je do 2. rujna 2007. godine.

 

Radno vrijeme muzeja: utorak, srijeda, četvrtak 10-18 sati, petak, subota, nedjelja 10-13 sati.