x ostalo

Potpisan Sporazum o financiranju Klovićevih dvora


vrijeme: 28.05.2007. - 28.05.2007.
mjesto: Zagreb

Ministar kulture Božo Biškupić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ravnateljica Klovićevih dvora Vesna Kusin potpisali su Sporazum o financiranju te važne muzejsko-galerijske institucije za 2007.

Svotu od 9,3 milijuna kuna u jednakom iznosu podmiruju Grad Zagreb i Ministarstvo kulture, istaknuto je na potpisivanju.

Vesna Kusin je zahvalila potpisnicima Sporazuma te dodala da će opravdati povjerenje postavljanjem izložbi domaćih umjetnika te međunarodnim izložbenim projektima.

Biškupić je istaknuo da će Ministarstvo odvojiti sredstva u iznosu od oko 4 milijuna kuna za veliku izložbu o materijalnoj i duhovnoj kulturi Dalmatinske zagore, od Vrgorca do Drniša, a riječ je o građi koja će prvi put biti predstavljena u vrlo velikom opsegu i na jednom mjestu.

Izložba se otvara u rujnu u Klovićevim dvorima. Osim te izložbe, u Klovićevim dvorima najesen se otvara izložba djela Hrvatske dominikanske provincije te vodećega svjetskog slikara Marca Chagalla.

Ministar je istaknuo da Ministarstvo i Grad Zagreb zajednički financiraju izgradnju Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) koji bi se trebao otvoriti do kraja godine, a u koji će se utrošiti 300 milijuna kuna.

Na novinarski upit o potvrđivanju mandata ravnateljici Snježani Pintarić, Bandić je rekao da će ona najbolje obaviti posao koji je pred njom. Glede stalnog postava, rekao je, da će struka o tome reći svoje. (Hina)