x ostalo

Biserka Rauter Plančić imenovana za novu ravnateljicu Moderne galerije


vrijeme: 11.02.2008. - 11.02.2008.
mjesto: Zagreb

Ministar kulture Božo Biškupić imenovao je profesoricu povijesti umjetnosti Biserku Rauter Plančić za novu ravnateljicu Moderne galerije u Zagrebu, priopćilo je Ministarstvo kulture.

U priopćenju se navodi da je ministar Biškupić, nakon uvida u natječajnu dokumentaciju za izbor ravnatelja Moderne galerije, imenovao gospođu Biserku Rauter Plančić za novu ravnateljicu Moderne galerije.

Dodaje se da je natječajnu dokumentaciju dostavilo Upravno vijeće Moderne galerije koje je ministru Biškupiću jednoglasno predložilo Biserku Rauter Plančić.

Na mjesto ravnateljice Moderne galerije Biserka Rauter Plančić dolazi s mjesta višega kustosa Galerije Klovićevi dvori iz Zagreba gdje je vodila i Zbirku umjetničkih radova slikara, grafičara i restauratora Josipa Resteka.

Do sada je na čelu Moderne galerije bio Igor Zidić koji je i autor koncepcije novoga postava Moderne galerije koji je otvoren krajem 2005.

Moderna galerija u Zagrebu otvorena je 16. svibnja 1934. zahvaljujući nastojanjima članova Hrvatskoga društva umjetnosti Strossmayer. (Hina)