radionica, kolonija

Predavanje i radionica u Tiflološkom muzeju


vrijeme: 13.03.2008. - 14.03.2008.
mjesto: Zagreb, Tiflološki muzej, Augusta Šenoe 34

U Tiflološkom muzeju će se 13. i 14. ožujka održati predavanje i radionica koje će voditi Sophie Weaver, Access Officer, iz Muzeja Colchester i Ipswich (Colchester and Ipswich Museums) iz Velike Britanije.

Ovim predavanjem i radionicom Tiflološki muzej nastavlja s obilježavanjem 55. obljetnice osnutka ustanove koja, kao jedna od rijetkih u svijetu, za cilj svojeg djelovanja ima promicanje tolerancije prema osobama s invaliditetom.

Sophie Weaver govorit će o sebi, kao o osobi s invaliditetom (tjelesni je invalid i svakodnevno koristi usluge osobnog asistenta), o svojim iskustvima – jednako o dobrim i lošim, predstavit će Colchester Museums, ulogu Access Officera i grupe Portal (čini ju skupina osoba s invaliditetom) u osmišljavanju i prilagodbi muzeja i muzejskih izložbenih projekata osobama s invaliditetom.

Govorit će, na konkretnim primjerima muzejâ u kojima djeluje, o potrebi i nužnosti sustavnoga konzultativnog rada s osobama s invaliditetom, a sve sa svrhom provođenja jednakih mogućnosti za sve osobe. Prezentirat će najnoviji izložbeni projekt Life Beyond the Label i istaknut će koliko je važno upoznati društvenu zajednicu s osobama s invaliditetom.

U sklopu seminara održat će radionicu kojoj je svrha povećanje senzibiliteta za potrebe osoba s različitim oblicima invaliditeta.