predstavljanje

Galerija ULUPUH predstavlja autore: Boris Ljubičić


vrijeme: 29.03.2008. - 29.03.2008.11-13 h
mjesto: Zagreb, Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14

U okviru programa 'Galerija ULUPUH predstavlja autore' posjetitelji galerije u Tkalčićevoj 14 ove subote, 29. ožujka, od 11 do 13 sati, mogu upoznati Borisa Ljubičića, priznato ime hrvatskog i svjetskog dizajna, i kroz razgovor s autorom dobiti neposredniji uvid u njegov rad koji kontinuirano traje već trideset godina.

Iako cijelo vrijeme živi radi u Zagrebu, radovi Borisa Ljubičića putuju po svjetskim dizajnerskim metropolama, ulaze u svjetske izbore najboljih radova, dobivaju brojna priznanja i nagrade u SAD-u, Europi i Japanu podjednako. Još od VIII Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine on iznenađuje dizajnerski svijet svojom inovativnošću, originalnošću i profesionalnim procesom i realizacijom velikih i ključnih projekata sve iz prostora Hrvatske za cijeli svijet.

Galerija ULUPUH ovim programom nastoji discipline primijenjenih umjetnosti i dizajna publici približiti iz drugog kuta, na neposredniji način, kroz razgovor s umjetnicima. Umjetnost na taj način dobiva novu akustiku, širi se, dopire do većeg broja korisnika, a kreativne se ideje integriraju u svakodnevnicu. Idejna inicijatorica projekta je Ruža Hodak.

Program je dopuna aktualne izložbe u galeriji 'Moja zastava', na kojoj uz Borisa Ljubičića sudjeluje još 27 autora.