seminar

EU darovnice za neprofitne organizacije - savjetovanje


vrijeme: 24.04.2009.
mjesto: Zagreb

Savjetovanje pod nazivom 'EU darovnice za neprofitne organizacije' o mogućnostima koje pruža pretpristupni program IPA te nekolicina programa zajednice koji su otvoreni za RH, održava se 24. travnja u Zagrebu.

EU fondovi i programi pomoći postali su glavna vijest! S jedne strane, o njima se puno priča, a opet su velika nepoznanica. Osobito kad želimo saznati kako u stvari doći do sredstava, što sve trebamo pripremiti, što se uopće može financirati i kome se možemo obratiti za sredstva.

Odgovori na ova pitanja mogu se saznati na Savjetovanju o mogućnostima dobivanja financijskih potpora za osnovne i srednje škole, dječje vrtiće, udruge te druge neprofitne organizacije i institucije. Savjetovanje će voditi Andreja Tonč, savjetnica za neprofitne organizacije sa 10-godišnjim iskustvom u pripremi i provedi projekata te procesu dodjele financijskih potpora iz međunarodnih izvora pomoći. Tijekom savjetovanja podijelit će iskustva iz prakse dodjele potpora i provedbe projekata financiranih u okviru EU programa.

Plan rada, 24. travnja 2009.
09,00 – 09,15 - registracija sudionika
09,15 – 09,30 - uvod
09,30 – 10,30 - zašto se dodjeljuju bespovratna sredstva?, Tko sve može sudjelovati u procesu traženja potpora?, Kome podnosimo prijavu za dobivanje sredstava?
10,30 – 11,00 - osvježenje
11,00 – 13,00 - EU programi i financijske potpore dostupne RH – predstavljanje svakog programa s naglaskom za što se mogu tražiti sredstva

Prijave će se zaprimati do popunjavanja slobodnih mjesta sukladno redoslijedu prijave i uplate naknade za sudjelovanje u iznosu od 400,00 kn + PDV (88,00 kn) po sudioniku/ici. Upute za uplatu naknade (predračun) bit će proslijeđene po zaprimanju prijave za sudjelovanje.
Naknada sudjelovanja pokriva sljedeće troškove:
- sudjelovanje jedne osobe +  osvježenje
- set radnih materijala i prezentacija
- CD koji uključuje: pregled EU fondova i programa koji pružaju financijske potpore, pregled nekolicine projekata već financiranih u RH.

Prijave za savjetovanje možete poslati na info@addtim.hr ili na fax: 01/45 71 126. Prijaviti se možete i putem www.addtim.hr

Prijavnica

(I.P., 30.03.2009)