poziv za upis

Međunarodni volonterski kampovi - poziv


vrijeme: 02.04.2009.
mjesto: Zagreb

Volonterski centar Zagreb (VCZ) nastavlja dugogodišnju tradiciju kratkoročnog volontiranja na međunarodnoj razini. Kao nevladina, neprofitna organizacija, jedna od glavnih aktivnosti VCZ-a upravo je organizacija međunarodnih volonterskih radnih kampova. U želji za poticanjem interkulturalizma, apeliraju na mlade (od 18 godina naviše) da se priključe volontiranju izvan granica Hrvatske.

Međunarodni volonterski kampovi odvijaju se u zemljama čitavog svijeta, ravnopravnih boja kože i nacionalnosti, pod zajedničkim nazivom pomaganja i volonterskih akcija različitih tema: rad s djecom, festivali, ekologija, restauracija, itd.

Sezona kampova traje od ožujka do rujna. Volonterima su pokriveni troškovi hrane (u studentskim restoranima ili, češće hranu pripremaju sami volonteri), smještaj (studentski domovi, dvorane, šatori)  i zdravstveno osiguranje.

Na službenim stranicama VCZ-a već su objavljeni kampovi koji su 'u ponudi' ove sezone. Između ponuđenih, volonter/ka bira prema vlastitim afinitetima, imajući na umu da na svaki pojedini kamp iz jedne zemlje mogu ići maksimalno dva volontera/ke.

Ove godine, VCZ će organizirati 11 kampova u Hrvatskoj za mlade iz cijelog svijeta. Obzirom da se očekuje, kao i svake godine do sada, velik odaziv, želja organizatora je jednak interes i naših volontera/ki za međunarodne volonterske kampove. Ovaj poziv je usmjeren svima bez obzira na godine, životna opredjeljenja ili interese.

Dodatne informacije:

Kontakt osoba: Raffaella d'Apolito

Volonterski centar Zagreb
Ilica 29
10 000 Zagreb
Tel./fax +385 1 3013 736
Tel.: +385 1 3013 829
e-mail: vc@zamir.net

 

(R.P.B., 02.04.2009)