radionica, kolonija, djeca, mladi

Idemo na Vrhovec! 16. svibnja


vrijeme: 16.05.2009. 10,00 - 12,00
mjesto: Zagreb; Zbirka Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter, Vrhovec 38
organizator: MSU

U subotu, 16. svibnja, od 10 do 12 sati, u Zbirci Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter održat će se likovna radionica za djecu osnovnoškolske dobi iz ciklusa Idemo na Vrhovec! Voditeljica radionice je Ksenija Filipović, akademska slikarica.

Djeco, i ove subote za vas organiziramo likovnu radionicu u Zbirci Richter! Posjetite ponovno vaše prijatelje Vita i Nadu, družite se s njima i postanite suputnici njihove ovogodišnje avanture.

U edukativnom kutiću Zbirke Richter zabavite se rješavajući maštovite zadatke našeg interaktivnog CD-ROMA Avanture Vita i Nade, istražite umjetničke radove Vjenceslava Richtera, naučite nešto novo o geometrijskim oblicima i sami izradite skulpturu od valjaka!

Dobra zabava osigurana je sve do 16 sati, stoga povedite svoje roditelje i iskoristite dan za posjet Zbirci Richter!

Vaše roditelje pozivamo da uz stručno vodstvo pogledaju stalni postav umjetničkih radova Vjenceslava Richtera, jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika druge polovice 20. stoljeća. Također, mogu pogledati dokumentarni film o umjetniku, prolistati publikacije, prošetati parkom skulptura, ali i zajedno s vama igrati se u radionici!

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.

Dodatne informacije: Tihana Puc, kustosica, tihana.puc@msu.hr; tel. 01 48 51 808, ili vito_i_nada@msu.hr, Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela, nada.beros@msu.hr; tel. 01 48 51 808

Voditeljica projekta: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter.

(I.P., 15.05.2009)