Preskočite na glavni sadržaj

Program 'RIJEKA 2010'

Program "RIJEKA 2010" započeo u HKD-u na Sušaku nastupom trenutno najtraženijeg mješovitog zbora -Perpetuum Jazzile. Glazbenu temu "RIJEKA 2010" potpisuje Vlado Simčić-Vava, a promo-video rad je nagrađne umjetnice Helene Bulaje.
vrijeme: 20.06.2010.
mjesto: Rijeka
url: http://www.rijeka2010.info/

 

 
U glazbenom programu najavljeni su Pips Chips & Video Clips, Manofon,Sinteza, Mandrili, Azot, Janko Nilović, avangardni jazz trubač Toshinori Kondo iz Tokya, a kao posebnu atrakciju očekuje se dolazak Tesla Coil Orchestra iz SAD-a, što bi bila ujedno i europska premijera. Njihova predstava spoj je tehnologije i glazbe, a sve to na osnovi rada Nikole Tesle -naime, njihova glazba nastaje visokonaponskim izbojima iz Teslinih zavojnica! Slušati ćemo i "Svjetlovir" Zorislava i Gordane Šojat.

29. svibnja u samom PEEK&POKE gostuje Roberta Barbarić, akademska grafičarka iz Mostara s izložbom 30 računalnih grafika pod naslovom "Povijest strojeva i računala". Održati će i predavanje o računalnom fingerpaintingu - tehnici slikanja prstima na ekranima osjetljivim na dodir, a nastupit ćei Vava i Alen Liverić.

To je tek uvod u "RIJEKA 2010", a detaljne objave o zbivanjima idućih mjesec dana objavljivat će se prije samih događanja.

U kulturno-izložbenom dijelu očekuju se umjetnici: Helena Bulaja iz Zagreba, net.art umjetnik Vuk Ćosić i Janez Janša iz Ljubljane, Ivan Mišković, Nikola Nenadić i Sandra Ban iz Rijeke.

U znanstvenoj domeni pozvana su poznata imena: Korado Korlević, Davor Pavuna, Ivo Orlić, Marijan Vejvoda i mnogi drugi, a želja je ugostiti i poznatog američkog futurista Michiou Kakua.

O teatralnom dijelu brine Teatar Rubikon, a biti će predstavljen i prvi hrvatski elektromobil -Doking XD. Za najmlađe priprema se računalna radionica, a prisutna će biti i ekipa budućih svemirskih putnika okupljena u projektu Human Synergy Moon. Dio programa odvijat će se u Caffe Jazz Tunelu.