Preskočite na glavni sadržaj

Kaliopi i Edin Karamazov dobitnici nagrade publike ´Grof Čikulin´

Najviši ukupan prosjek ocjena posjetitelja na glasačkim listićima donio je makedonskoj pjevačkoj divi Kaliopi i svjetski poznatom gitaristu i lutnjistu Edinu Karamazovu i njihovoj koncertnoj izvedbi albuma „Oblivion“ nagradu publike „Grof Čikulin“ na prvim međunarodnim glazbenim svetkovinama „Pramaljeće nedjeljom u Lužnici A.D. 2010.“ U izvedbi su sudjelovali i gitaristica Ema Stein te kontrabasist Mario Ivelja.
mjesto: Zaprešić
url: http://www.pouz.hr/hr/
Nagrada publike „Grof Čikulin“ pod pokroviteljstvom  tvrtke Kaufland k.d. dodjeljuje se umjetnicima čija se izvedba po ocjeni publike najbolje uklapa u jedinstveno ozračje Lužnice. Autorstvo likovnog rješenja nagrade potpisala je akademska kiparica Irena Škrinjar, dobitnica zlatne plakete na 1. Hrvatskom triennalu keramike te predsjednica Udruge likovnih stvaralaca Zaprešića.

Na Svetkovinama su 23. svibnja svoj novi projekt suradnje ekskluzivno predstavili violinist Stefan Milenkovich i Edin Karamazov na gitari. U nedjelju 6. lipnja s programom „Od baroka do rocka“ nastupili su mezzosopranistica Blanka Tkalčić i bariton Ronald Braus uz klavirsku pratnju Maria Čopora, dok su u nedjelju 13. lipnja nastupili Kaliopi i Edin  Karamazov.  Prve međunarodne glazbene svetkovine zaključene su četvrtim koncertom - izvedbom programa „Barok u novom ruhu“ Kvarteta tuba „XL“ sa solistima na trubi Marinom Zokićem i Mladenom Đorđevićem u nedjelju 20. lipnja.

Posljednji je koncert zbog loših vremenskih prilika jedini održan u zatvorenom, u svečanoj dvorani dvorca Lužnica, dok su prva tri koncerta održana u parku pred sjevernim ulazom u dvorac koji se pokazao sjajnim novootkrivenim ambijentalnim scenskim prostorom .