Preskočite na glavni sadržaj

Završni koncert 11. gospićkog glazbenog ljeta

U srijedu, 30. lipnja 2010. godine, okviru ciklusa 11. gospićko glazbeno ljeto, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Dr. Ante Starčevića u Gospiću, nastupit će violončelistica Saki Kodama uz klavirsku pratnju Renate Hil. Koncert počinje u 20.30 sati.
vrijeme: 30.06.2010. 20.30 sati
mjesto: Gospić, Dvorana POU Ante Starčević
Rudolf Matz                      Sonata za violinu i klavir u e molu
(1901.-1988.)            
                 Allegro
                                           Andante sostenuto
                                           Allegro vivo

Francis Poulenc               Sonata za violinu i klavir
(1899.-1963.)
                                           Allegro con fuoco
                                           Intermezzo
                                           Presto tragico

P. de Sarasate                  Baskijski hir
(1844.-1908.)


Saki Kodama
rođena je 1985. godine u Toyoti u Japanu. Violinu je učila od svoje treće godine. Nakon završene osnovne glazbene škole pohađala i maturirala violinu u Nagoyi na Kikuzato High School of Music. Godine 2004. upisala je studij u Tokyo na National University of Fine Arts and Music u klasi prof. Takashia Shimuzua. Diplomirala je 2008. godine  u klasi prof. Davida Nolana. Za vrijeme studija sudjelovala je u raznovrsnim komornim orkestrima i ansamblima, te kao solist u svojoj zemlji. Bila je i polaznik brojnih majstorskih tečajeva izvan Japana: kod Tomasza Tomaszevskog u Italiji, Kuzukia Sawe u Engleskoj, Leonida Sorokowa u Austriji i Hrvatskoj. Godine 2008. upisala je studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Leonida Sorokowa, te je 2010.godine diplomirala. Trenutno djeluje i kao clan Zagrebačkih solista.


Renata Hil
rođena je u Splitu, gdje je završila nižu i srednju glazbenu školu Josipa Hatzea. Diplomirala je u Novom Sadu u klasi prof. Kemala Gekića. Usavršavala se u Salzburgu kod prof. Karl-Heinza Kämmerlinga (glasovir) i prof. Erike Frieser (komorna glazba). Kao korepetitor bila je zaposlena na Glazbenoj školi Izidora Bajića u Novom Sadu, te na novosadskoj Akademiji. Svirala je u vojvođanskom ansamblu za novu glazbu Musica Viva, nekoliko puta korepetirala je seminare klasike i baroka u Dubrovniku i Varaždinu pod vodstvom Catherine Mackintosh, te tečajeve na Međunarodnoj ljetnoj školi Uzmah u Hvaru. Zaposlena je kao korepetitor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.