Preskočite na glavni sadržaj

61. dubrovačke ljetne igre: 2000 umjetnika, 70 izvedbi

61. dubrovačke ljetne igre: 2000 umjetnika, 70 izvedbi
Ovogodišnje 61. dubrovačke ljetne igre, koje se tradicionalno održavaju od 10. srpnja do 25. kolovoza, okupit će više od 2000 umjetnika iz cijeloga svijeta koji će na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija držati više od 70 dramskih, glazbenih, plesnih, likovnih i opernih izvedbi.
vrijeme: 10.07.2010.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.dubrovnik-festival.hr/
 Od premijernih dramskih naslova bit će praizvedena drama "Spašeni", i to 31. srpnja, hrvatskog dramatičara i romanopisca Tomislava Zajca u režiji zagrebačke redateljice Franke Perković te, 21. kolovoza, Gogoljevo dramsko djelo Revizor u režiji slovenskog redatelja Jerneja Lorencija.

Od repriznih izvedbi festivalska publika imat će priliku pogledati prošlogodišnje festivalske premijere Shakespeareovog Hamleta u režiji Ivice Kunčevića i Vojnovićevu jednočinku "Na taraci" u režiji Joška Juvančića, kao i najbolju predstavu u Držićevoj godini Kunčevićevog "Skupa".

Glazbeni program otvara Orffova Carmina Burana u izvedbi Zagrebačke filharmoniije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te solista Ivane Kladarin, Dalibora Jenisa i Xaviera Sabate, 11. srpnja ispred crkve sv. Vlaha. Taj je koncert posvećen prerano preminulom maestru Vjekoslavu Šuteju.

Kraj Dubrovačkih ljetnih igara obilježit će nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra i maestra Ivana Repušića, koji će predstaviti niz najboljih mladih hrvatskih solista i gosta Denisa Kozhuhkina.

(Hina)