Preskočite na glavni sadržaj

Završeni 44. Đakovački vezovi

Izborom najbolje nošenog narodnog ruha u djevojaka, snaša i momaka i završnom riječju gradonačelnika Zorana Vinkovića u nedjelju navečer na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku, završeni su 44. Đakovački vezovi.
mjesto: Đakovo
url: http://www.tz-djakovo.hr/
Među deset momaka, deset snaša i petnaest djevojaka iz cijele Slavonije i Baranje, prema ocjeni stručnog žirija, djevojkom u najljepšem narodnom ruhu 44. Đakovačkih vezova proglašena je Jasmina Đurin iz baranjskog Draža, najljepšu narodnu nošnju među snašama imala je Suzana Milašić iz Piškorevaca pokraj Đakova, dok je među momcima najljepše narodno ruho imao Tomislav Tokić iz Đakova.

Missicom 44. Đakovačkih vezova proglašena je Kristina Nikolić iz Strizivojne pokraj Đakova.

U okviru 44. Đakovačkih vezova jučer je u Đakovu održana središnja priredba te smotre folklora - svečani mimohod, u kojem je središtem grada prodefiliralo oko 3.500 sudionika iz 60 folklornih skupina iz zemlje i inozemstva.

U nastavku mimohoda, gradom su prošle i 44 svatovske zaprege te 44 konjanika. Ovogodišnje gostujuće skupine dolaze iz SAD-a, Kanade, Njemačke, Vojvodine i BiH. Prolazeći tijekom dvosatnog mimohoda gradom u narodnom ruhu, svaka skupina predstavila je folklor i običaje svoga kraja.

(Hina)