Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb: izložba recentnih radova članova HDLU-a

Prodajna izložba recentnih radova članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), na temu tržišta, otvorena je 13. srpnja u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, u Zagrebu.
vrijeme: 13.07.2010.
mjesto: Zagreb
url: http://www.hdlu.hr/
Radove nastale u proteklih nekoliko godina izložit će dvjestotinjak umjetnika, od najnovijih članova Društva do onih koji su godinama na likovnoj sceni, rekla je Maja Rožman, voditeljica u toj galeriji.

Izložba obuhvaća široki spektar tehnika, od slikarstva, kiparstva i fotografija do video-radova i instalacija, a postavljena je u svim prostorima HDLU-a, Galeriji Prsten, Galeriji Bačva, Galeriji Proširenih medija i Galeriji Karas, dodala je Rožman.

Po riječima priređivača izložbe Nikole Albanežea, izložba je imala iznimno dobar odaziv, no, pored stanovita broja kvalitetnih i zanimljivih radova, ne donosi mnogo velikih djela, jer su mnoga u estetskom smislu slabo ambiciozna, a konceptualni radovi dostižu svoju ideaciju "na prvu loptu".

Premda se većina autora nije obazirala na postavljenu temu, nekolicina je svojim radovima na nju ipak odgovorila, a među njima ima i onih koji su iskoristili ponuđeni prostor da razjasne svoja ostvarenja i pozicije, ustvrdio je Albaneže u uvodnom tekstu izložbe.

Radove će izložiti, među ostalima, Rene Bachrach Krištofić, Elvis Berton, Aleksandar Bezinović, Morena Brnčić, Marta Crnobrnja, Hrvoje Dumančić, Kristina Horvat Blažinović, Ivan Fiolić, Mio Vesović.

Ista tema "tržište" bila je zadana i na ovogodišnjim manifestacijama, 45. zagrebačkog salonu i 30. salonu mladih.

"Recentna 2010" bit će otvorena do 24. kolovoza.

(Hina)