Preskočite na glavni sadržaj

Festival Sedam dana stvaranja 2010. – SVEjednoISTRA

Festival Sedam dana stvaranja otvara se u nedjelju 15. kolovoza s početkom u 20 sati u galeriji Društva likovnih stvaratelja u Pazinu, te se nastavlja u 20:30 ispred Kaštela u Pazinu.
vrijeme: 15.08.2010.
mjesto: Split, Croatia
url: http://www.splitfilmfestival.hr/
Detaljan program festivala možete vidjeti ovdje

"Sedam dana stvaranja" realizira se kroz tri stvaralačke, fleksibilne i aktivne razine.

Na prvoj razini djeluju radionice i umjetnička kolonija. Na drugoj razini odvijaju se predavanja, okrugli stol i tribine otvorenog tipa dok se na trećoj odvija promocija i prezentacija gotovih djela autora u usponu i gotovih djela već priznati autora.

Svaka od ovih razina mogu se analizirati zasebno i mogu egzistirati kao odvojene cjeline, međutim festival funkcionira na način sistemske cjeline koja je jedinstveno različita i više je nego zbroj svih zasebnih segmenata festivala.

Festival je prije svega priča o cjelini : ukusu, mirisu, intuiciji, kontekstu, emocijama, mislima, …i sve to koegzistira kao izvrsna poema u kojoj umjetnost nikada nije posve otkrivena, iako su svi segmenti isprepleteni u vezu koja vibrira životom.

Osnovna koncepcija projekta je dinamična i fleksibilna stvaralačka komunikacija, koja se bazira na razmjeni iskustava, spoznaja i znanja, unutar vrlo opširno i višeslojno zahvaćene kulturne građe Istre.

Sudionici festivala imaju priliku doživjeti gore navedene sadržaje u posebno kreiranim i strukturiranim situacijama, kako bi se bolje potaknula razmjena iskustva tako da se svaka prilika koristi kako bi se odgovorilo na potrebe, očekivanja i izražavanje doživljaja vezanih uz sebe same u kontekstu Istre, njenog nasljeđa i bogatstva.

Interakcijom i komunikacijom svih sudionika u kojoj se mogu dijeliti iskustva, povećava se senzibilitet za osjećaje i doživljaje, razvija se suradnja, sloboda stvaranja i odgovornost.
"Sedam dana stvaranja" je festival bogate opširne i stvaralačke kulturne proizvodnje, ponude i promidžbe, koji okuplja velik broj autora, te pozitivni i angažirani entuzijazam stvaralački opredijeljenih ljudi. Festival stvara kreativne vibracije i poticaje za razvoj pojedinca i socijalne sredine u svrhu suzbijanja kulturne apatije i pasivnosti i na taj način postao kreator kvalitetne promjene zajednice, transfer izmjene iskustva i promicatelj kulturnih dobara.

"Sedam dana stvaranja" je projekt namijenjen razvoju kulturne produkcije, promocije i edukacije koji se redovito provodi počevši od 2004. godine, pa sve do danas. Poboljšavajući kvalitetu života i potičući civilni sektor u smjeru kvalitetnih promjena, "Sedam dana stvaranja" je potrebno shvatiti kao angažirani i vrijedni projekt kulturnog građenja i obogaćivanja zajednice.