Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb: članovi Fotokluba na međunarodnoj izložbi u Kalkuti

Dvadeset članova Fotokluba Zagreb sudjelovat će od 19. do 23. kolovoza s dvadeset radova na velikoj međunarodnoj izložbi u Kalkuti, izvijestio je fotoklub.
vrijeme: 19.08.2010.
mjesto: Kalkuta, Indija
url: http://www.fotoklubzagreb.hr/
 Izložba je posvećena Međunarodnome danu fotografije, a tradicionalno je organizira Nacionalna fotografska akademija iz Kalkute, glavnog grada indijske Savezne države Zapadni Bengal.

Francuski slikar i kemičar Louis Jacques Mandé Daguerre izumio je prvi praktični postupak dobivanja fotografije uz pomoć svjetla, koji je 19. kolovoza 1839. predstavio Francuskoj akademiji. Taj dan u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan fotografije.

Indijski fotografi u posljednjih deset godina, kako ističu u Fotoklubu, sudjelovali su s vrlo kvalitetnim fotografijama na Zagrebsalonima - međunarodnim izložbama fotografije, koje Fotoklub Zagreb organizira bijenalno, svake druge godine, od prije stotinu godina, to jest od 1910.

Dvadeset studenata i profesora Nacionalne fotografske akademije iz Kalkute sudjelovat će svojim radovima u konkurenciji 33. Zagrebsalona, međunarodne izložbe fotografija, koju će Fotoklub Zagreb prirediti krajem studenoga i početkom prosinca u izložbenom prostoru Muzeja Mimare u Zagrebu.

(Hina)