Preskočite na glavni sadržaj

Jubilarni festival komorne glazbe Julian Rachlin & Friends

Jubilarni festival komorne glazbe Julian Rachlin & Friends
Od 1. do 12. rujna u Dubrovniku će se održati jubilarni 10. Festival komorne glazbe Julijan Rachlin i prijatelji.
vrijeme: 01.09.2010.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.rachlinandfriends.com/
Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare i ove godine uz domaćina Julijana Rachlina na festivalu će se okupiti svjetski poznata imena komorne glazbe kao što su Itamar Golan, Mischa Mayski, Boris Andrianov, Lawrence Power, Pavel Vernikov, Boris Kuschnir te brojni drugi.

I ove godine u programu festivalskih izvedbi sudjeluju i poznate filmske zvijezde sir Roger Moor i John Malkovich.

Deseti Festival komorne glazbe Julijan Rachlin i prijatelji, 1. rujna otvara glazbeno-naratorska večer u cijelosti posvećena Beethovenu simboličnog naziva "Oporuka", u kojoj će između stavaka sir Roger Moor uživo čitati Beethovenove "Heiligenstadtske oporuke".

Jedna od programskih zanimljivosti je i ponovni nastup Komornog orkestra Akademije St.Martin in the Fields iz Velike Britanije koja ove godine izvodi čak dva koncerta pretposljednjeg i posljednjeg dana festivala na terasi tvrđave Revelin.

I ove godine u Crkvi od Jezuita bit će održan i koncert za Dubrovčane 5. rujna, a pretposljednjeg dana festivala u dubrovačkoj katedrali nastupit će Julijan Rachlin uz dugogodišnje festivalske prijatelje oca i kćer Mischu i Lily Mayski.

Ove godine na festival se vraća i filmska zvijezda John Malkovich, koji će u programu znakovitog naziva "Glazbeni kritičar" tijekom koncerta čitati tekstove ozloglašenih glazbenih kritičara kroz povijest.

Uz djela Beethovena, Mendelssohna, Schumanna, Mahlera, Brahmsa, Vivaldija, Šostakoviča, Mozarta i drugih velikana, ove godine na programu festivala naći će se i djela aktualnog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića koji će i osobno nazočiti izvedbi svoga djela "Žalobni pjev za violinu i glasovir" koji će se održati u sklopu tradicionalnog Koncerta u bijelom u subotu 4. rujna.

(Hina)