Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb: otvara se art-kino u Muzeju suvremene umjetnosti

Zagrebačkom premijerom igranog filma "Samac" Toma Forda, 2. rujna, u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti bit će otvoreno Art-kino Metropolis, posvećeno europskim, američkim nezavisnim i svjetskim igranim filmovima s prestižnih filmskih festivala i s repertoara europskih art-kina. 
vrijeme: 02.09.2010.
mjesto: Pula
url: http://kulturban.hr
Na stalnom repertoaru, kao uvod u dugometražne filmove, trebali bi biti hrvatski kratki igrani filmovi, a u programu za najmlađe probrani hrvatski, europski i nezavisni svjetski animirani i igrani filmovi za djecu.

Program Art-kina Metropolis ostvaruje se u suradnji s Kulturnim klubom iz Zagreba, a voditelj programa je Zlatko Vidačković, filmski kritičar i umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli.

Art-kino Metropolis s redovitim repertoarom i projekcijama počinje 6. studenoga, a tijekom listopada u toj dvorani održat će se Platforma mladih koreografa i druga gostovanja.
Film "Samac", prvijenac modnog dizajnera Toma Forda, koji je festivalsku premijeru imao u Veneciji, prikazivat će se veći dio mjeseca rujna.

Art-kino u Muzeju suvremene umjetnosti, kojemu je cilj obogatiti filmski repertoar u Zagrebu i ponudu Muzeja suvremene umjetnosti, ima 233 mjesta, a opremljeno je i za digitalne HD projekcije.

(Hina)