Preskočite na glavni sadržaj

Vikend radionice i novo radno vrijeme u MSU

 Od 7. rujna novo radno vrijeme MSU: utorak – nedjelja 11–19 sati; subota od 11-20 sati; ponedjeljak zatvoreno (ljetno radno vrijeme muzeja traje do 5. rujna). Ulaz slobodan svake prve srijede u mjesecu. Stoga podsjećamo, danas u srijedu 1. rujna od 12 – 18 sati, besplatan je ulaz na sve izložbe.
vrijeme: 04.09.2010.
mjesto: MSU, Zagreb
url: http://www.msu.hr/
Radionice
SUBOTA, 4. rujna
FOTOGRAFSKA OBITELJSKA RADIONICA UZ IZLOŽBU  GILBERT & GEORGE JACK FREAK PICTURES 
Ogledalce, ogledalce
Od 16 do 18 sati 
Školica i susjedstvo Muzeja 
Autorica:Leila Topić, kustosica 
Voditelji radionice: Erika i Tomislav Šmider 
Radionica je namijenjena roditeljima i djeci, ljubiteljima fotografije. Dob djece: od 8 godina nadalje
Sudionici radionice trebaju imati digitalni fotoaparat bilo koje vrste.
Radionica će istraživati simetriju u prirodi, arhitekturi MSU-a, ali  i našim licima i tijelima, koristeći se fenomenom zrcalne simetrije  koju nalazimo u svijetu oko nas.  Radionica je nadahnuta slikama Gilberta i Georga, koji u svojim najnovijim radovima, služeći se digitalnom fotografijom, rabe upravo zrcalnu simetriju. Polaznici će osvijestiti mogućnosti otkrivanja simetrije i njenu primjenu u stvaranju novih i začudnih fotografskih kompozicija.  
Odabrani radovi bit će izloženi u Školici MSU-a.
Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hr ili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 3. rujna do 17 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno kao i posjet izložbi u sklopu te radionice.
Okupljanje u Školici.
 
NEDJELJA, 5. rujna
RADIONICE U POKRETU
Red i anarhija, detalji i cjelina 
Mjesto: Izložba Gilbert& George
Dob: od 13 godina nadalje 
Vrijeme: od 16 do 18 sati
Autorica i voditeljica radionice: Jelena Bračun, profesorica likovne kulture
U radionici koju vodi profesorica i umjetnica Jelena Bračun kombinira se šetnja kroz izložbene dvorane, komentar o viđenome i interpretacija pojedinačnog umjetničkog djela – a sve to zbiva se kroz opušten razgovor u kojem svi sudionici ravnopravno sudjeluju. U radionici posvećenoj Gilbertu i Georgeu, pod nazivom Red i anarhija, detalji i cjelina obradit će se sljedeće teme: život kao umjetnost, od realizma do nadrealizma, konzervativni anarhisti, svijet Charlesa Dickensa oko nas, od ideje do realizacije, Art for All. Polaznici će uz pomoć voditeljice interpretirati nekoliko djela s izložbe Jack Freak Pictures, a zatim u prostoru Školice razvijati koncept za grupni rad potaknut temama viđenima u radovima Gilberta i Georgea.
Sudjelovanje u radionici je besplatno, kao i posjet izložbi u sklopu te radionice. Okupljanje u predvorju Muzeja.

Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: eduakcija@msu.hr ili telefon: (01)6052 700 najkasnije do petka, 4. rujna do 17 sati.

DODATNE INFORMACIJE: Ksenija Filipović, kustosica, Pedagoški odjel MSU-a, tel. 6052700, eduakcija@msu.hr, www.msu.hr
Ukoliko ne želite primati obavijesti o događanjima u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, molimo vas da nas o tome obavijestiti na msu@msu.hr