Preskočite na glavni sadržaj

Best of Hasselblad Masters

Best of Hasselblad Masters
'Hasselblad Masters Award' je najprestižnija nagrada fotografske industrije. Po prvi put u Zagrebu moći će se pogledati odabir vrhunskih fotografija finalista natječaja Hasselblad Masters 2007. i 2008. godine, pod nazivom 'Best of Hasselblad Masters'. Otvorenje izložbe je u utorak, 21. rujna, u 20 sati, u galeriji Fotokluba Zagreb.
vrijeme: 21.09.2010.
mjesto: Zagreb; Fotoklub Zagreb, Ilica 29/III
url: http://www.fotoklubzagreb.hr

Izložbu sačinjavaju djela dvadesetak autora među kojima su i: August Bradley, Domonique Amphonesinh, Hans Strand, Kevin Then, Marco Grob, Stuart Weston, Victor Billy Hells.

Iako su autori i njihove fotografije potpuno različiti: mladi, stari, sa istoka, sa zapada, klasičari, eksperimentalisti, modernisti i futuristi, vjerojatno im je samo jedno zajedničko – majstori su koji fotografijom oduševljavaju na prvi pogled i koriste Hasselblad opremu.

 



Ova izložba je prvi put postavljena u Zavičajnom muzeju Rovinj, u sklopu manifestacije 'Photodays Rovinj' 2009. godine. Zanimljivo je napomenuti da je na otvaranju te izložbe predstavnik kompanije Hasselblad - gospodin Claus Hedegaard - izjavio da niti kompanija Hasselblad do tada nije organizirala izložbu tog obima i kvalitete, te da je to svojevrsna svjetska premijera izložbe Hasselblad Masters.