Preskočite na glavni sadržaj

"Vjerujem u anđele" nagrađen u Leskovcu

Dugometražni igrani film Nikše Sviličića 'Vjerujem u anđele' osvojio je Nagradu publike za najbolji film na trećem Međunarodnom festivalu LIFE, koji se održao u Leskovcu od 27. do 31. listopada, izvijestio je producent Master film i Proactiva.
mjesto: Srbija; Leskovac
Tom nagradom Sviličić je po šesti put, nakon iste nagrade osvojene na Puli te na međunarodnim festivalima u Portugalu, Rusiji, Srbiji i Njemačkoj, potvrdio da je taj njegov film miljenik publike, postavši najnagrađeniji cjelovečernji igrani film od strane publike u povijesti hrvatske kinematografije, ističe se u priopćenju.

'Vjerujem u anđele' je romantična komedija o životu na otoku na kojem poštar (glumi ga Vedran Mlikota) zna sve tajne mještana, a živost unese crnokosa djevojka (Dolores Lambaša). Film je dosad sudjelovao na filmskim festivalima u Kairu, Beogradu, Sofiji, Madeiri, Ivanovu, Freiburgu, Londonu, Šangaju i drugdje.

U programu 'Migracije' festivala u Leskovcu, uz Sviličićev film, prikazan je i film '72 dana' redatelja Danila Šerbedžije.
(Hina