susret, djeca, mladi

'Epifest' i Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade u Čakovcu


vrijeme: 12.10.2009. - 17.10.2009.
mjesto: Čakovec, Centar za kulturu, Trg Republike bb

Čakovec će od 12. do 17. listopada biti središte kazališnih predstava za djecu, a u tom će se razdoblju održati 12. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra (HC) Assitej i 'Epifest' - 3. međunarodni festival kazališta za djecu i mlade srednje i jugoistočne Europe.

Na Susretu sudjeluje deset predstava iz cijele Hrvatske, koje su izabrane između njih 17 prijavljenih, a na 'Epifestu' tri predstave iz Austrije, Crne Gore i Italije, najavio je predsjednik Hrvatskog centra Assitej Romano Bogdan.

Po kvaliteti i broju predstava hrvatska profesionalna kazališta za djecu u samom su vrhu u odnosu na ostale zemlje u regiji, ocijenio je Bogdan.

Kazališta za djecu najposjećenija su kazališta u Hrvatskoj, a neka od etabliranijih gradskih kazališta imaju i više od 250 izvedbi godišnje, dodao je.

Od hrvatskih predstava igrat će, među ostalim, 'Crvenkapica' Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, 'Srce boksača' Kazališta Virovitica, 'Strah u Ulici lipa' Gradskog kazališta 'Žar ptica' i 'Superspasiteljice' Male scene iz Zagreba.

Na 'Epifestu' će se prikazati talijanska predstava 'The Colours of Water', austrijska 'Tarte au chocolat' te crnogorska predstava 'Oro iz bajke'.

Selektorica ovogodišnjeg susreta, kojeg organiziraju Centar za kulturu Čakovec i HC Assitej, je Magdalena Lupi. Žiri će na kraju susreta najboljim predstavama dodijeliti deset nagrada.

Osim izvedbenog dijela, u sklopu tih dviju manifestacija otvorit će se izložba čakovečkog Foto kluba o tom gradu, a održat će se i godišnja skupština HC Assiteja. (Hina)

 

(R.P.B., 12.10.2009)