Preskočite na glavni sadržaj

Marin Majić i Goran Škofić izlažu u New Yorku

Marin Majić i Goran Škofić izlažu u New Yorku
U četvrtak, 18. studenog, u Ana Cristea Gallery, New York otvara se izložba hrvatskih umjetnika Marina Majića i Gorana Škofića. Izložba će trajati do 22. prosinca.
vrijeme: 18.11.2010.
mjesto: New York, Ana Cristea Gallery, 521 West 26th Street
url: http://www.anacristeagallery.com
Slikar Marin Majić i multimedijalni umjetnik Goran Škofić dijele interes u primjeni procesa, oslanjajući se na  suvremene digitalne mogućnosti kako bi stvorili djela čvrsto utemeljena u pre-digitalnom kontekstu.
 
 
Marin Majić rođen je 1979. godine u Frankfurtu na Majni (Njemačka). Apsolvent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo, u klasi profesora Zlatka Kesera. Izlagao je na više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je HDLU-a. Živi i radi u Zagrebu.

Goran Škofić rođen je 1979. u Puli Diplomirao je video oblikovanje na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Za svoj rad nagrađen je nagradom Radoslav Putar – za umjetnike do 35 godina, koja mu je omogućila boravak na prestižnoj rezidenciji ISCP (Internacional Studio & curatorial program) u New Yorku. Predstavljao je Hrvatsku na Bijenalu mladih Europe i Mediterana. Izlagao je na izložbama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je društva likovnih umjetnika Istre (HDLUi) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Živi i radi u Poreču i Zagrebu.