Preskočite na glavni sadržaj

Atelier for Young Festival Managers - poziv

Atelje za mlade festivalske menadžere poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u programu tijekom 2011. godine.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.kontejner.org/
Atelje za mlade festivalske menadžere održava se u Singapuru, od 14. do 21. svibnja 2011. (rok prijave je 17. prosinca 2010.), te Izmiru, od 24. do 31. listopada 2011.(rok prijave je 7. veljače 2011.).

Atelje su pokrenuli European Festivals Association, a temeljni mu je moto 'Prava uloga festivala je da pomogne umjetnicima da se odvaže i započnu projekt', posuđen od Bernarda Faivrea d'Arciera, dugogodišnjeg direktora Avignon Festivala. Atelje je organiziran kao intenzivni jednotjedni trening namijenjen mladim direktorima umjetničkih festivala ili onima koji se žele uključiti u programske odjele festivala.

Čitav program posvećen je formuliranju iskustava i razmjeni znanja s novom (mladom) generacijom autora festivala: znanja o umjetnosti, umjetnicima i festivalskim formulama, s tematskim fokusom na samu srž umjetničkih festivala: umjetnost i umjetnike.

Svaki Atelje okuplja 45 festivalskih menadžera iz cijelog svijeta. Istaknuti direktori festivala, uključujući Bernarda Faivrea d’Arciera, Rose Fenton, Goh Ching Leea, Hugoa De Greeafa i Nele Hertling, zajedno s odabranim poznatim festivalskim pionirima, barem će 2 dana sudjelovati kao voditelji treninga. Na predavanjima, individualnim razgovorima, grupnim diskusijama te intenzivnim radionicama o studijama slučaja sudionici će raspravljati o pitanjima umjetničke vizije, političke i društvene odgovornosti, internacionalizacije, umrežavanja, obnove i održivosti.

Pozivaju se festivali, kulturne organizacije, mreže, fondacije, sveučilišta itd. na delegiraju mlade menadžere za sudjelovanje na Ateljeu 2011., te prošire vijest o njegovom održavanju.

Više