konferencija, znanstveni skup

Jačanje civilnoga društva - međunarodna konferencija


vrijeme: 19.10.2009. - 20.10.2009.
mjesto: Zadar; IMPACT – Europski centar za međusektorsku suradnju, Put Stanova bb
organizator: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva / IMPACT / ECAS

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, IMPACT – Europski centar za međusektorsku suradnju i European Citizen Action Service (ECAS) iz Bruxellesa, 19. i 20 listopada, organiziraju međunarodnu konferenciju pod nazivom 'Osnaživanje tripartitnih odnosa - organizacije civilnoga društva – nacionalne vlade - Europska komisija: Jačanje civilnoga društva diljem Europe i izgradnja partnerstva'.

Ova manifestacija će okupiti velik broj predstavnika organizacija civilnoga društva država članica Europske unije te susjednih zemalja iz regije, predstavnika donatora i stručnjaka iz europskih institucija i vlada pojedinih država.

Samoj Konferenciji će prethoditi i službeno otvorenje IMPACT - Europskog centra za međusektorsku suradnju u Zadru u petak, 16. listopada 2009. godine s početkom u 12 sati.

IMPACT - Europski centar za međusektorsku suradnju otvara se u prostoru bivše vojarne Franko Lisica, Put Stanova bb, u Zadru na 1400 m. Centar čini potpuno suvremeno opremljen prostor za izobrazbu sa 16 smještajnih jedinica, kongresna dvorana, multimedijalni centar, izložbeni prostor, knjižnica i klupski prostor.

IMPACT je centar izvrsnosti za izobrazbu o izgradnji suradnje i partnerstva između javnog, poslovnog i neprofitnog sektora te središnje mjesto za informiranje, razmjenu iskustava i poticanje javnih rasprava o ključnim postignućima i izazovima na području međusektorske suradnje.

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade i voditeljice IMPACT Centra, Cvjetane Plavša-Matić međunarodna konferencija i otvorenje IMPACT Centra u Zadru od velike je važnosti za razvoj međusektorske suradnje u Hrvatskoj i regiji Jugoistočne Europe.

Više

(I.P., 16.10.2009)