izložba

Rijeka - retrospektiva LGBTIQ kampanja u Hrvatskoj


vrijeme: 20.10.2009. - 27.10.2009.18,00
mjesto: Rijeka; RI INFO (Informativni centar Grada Rijeke), Korzo 18b
organizator: Iskorak (Zagreb) / Lori (Rijeka)

Izložba 'Retrospektiva LGBTIQ kampanja u Hrvatskoj (2002.-2009.)' otvara se u utorak, 20. listopada, u 18 sati, u izložbenom prostoru RI INFO (Informativni centar Grada Rijeke). Radovi se mogu razgledati do 27. listopada.

'Izložba je zamišljena kao retrospektiva dosadašnjeg djelovanja LGBTIQ inicijativa i organizacija u Hrvatskoj te je većinom usmjerena na nacionalne kampanje LGBTIQ organizacija, koje su najviše djelovale na senzibilizaciji javnosti.

Izložba će sadržavati grafička rješenja najznačajnijih projekta i kampanja LGBTIQ aktivizma. Unutar izložbe prikazat će se najznačajniji video spotovi koji su također napravljeni u sklopu kampanja ili projekata LGBTIQ udruga. Naglašavamo kako video spotovi koji su snimljeni u svrhu senzibilizacije javnosti za LGBTIQ pitanja nikad nisu prikazani na javnoj nacionalnoj televiziji te ih šira javnost nažalost nije imala prilike vidjeti. Želimo da izabrane, veoma kvalitetne ali već pomalo zaboravljene video spotove vidi što više posjetitelja te da se na taj način, figurativno, ispravi nepravda.

Osim video spotova, na izložbi će se moći pogledati i video materijal 'Retrospektiva LGBTIQ zbivanja u Hrvatskoj (2001.-2009.)'. Materijal uključuje izvještavanje medija, događaje na političkoj sceni kao i reakcije javnosti u Hrvatskoj, te pregled nekih LGBTIQ akcija i zalaganja. Izložba je dio Coming out Festivala 2009.' LoriViše

(I.P., 20.10.2009)