Preskočite na glavni sadržaj

Radionica vizualne antropologije i montaže filma

Radionica vizualne antropologije i montaže filma održat će se u Rovinju, od 3. do 8. travnja 2011. godine, te će prethoditi Festivalu etnografskog filma ETNOFILm kojeg već treću godinu zaredom organizira Etnografski muzej Istre. Rok prijave je 10. siječanj 2011.
vrijeme: 03.04.2011.
prijava: 10.01.2011
mjesto: Rovinj
url: http://etnofilm.com
Radionice su namijenjene studentima antropologije ili srodnih studija, kao i svim drugim osobama iz Hrvatske i inozemstva zainteresiranih za antropološke tematike i audio-vizualni medij. Predznanje o vizualnoj antropologiji je poželjno no ne i neophodno. Program radionice sadrži 3 osnovne cjeline za koje su po pojedinom dijelu predviđena dva radna dana:

1. Osnove vizualne antropologije – teorijsko-metodološki dio
Voditelj: Christian Suhr Nielsen, Aarhus University – Denmark, PhD student Vizualne antropologije

2. Snimanje – teorijski i praktični dio  
Voditelj: Davor Konjikušić, apsolvent Akademije dramskih umjetnosti, smjer fotografija

3. Montaža – teorijski i praktični dio
Voditelj: Vlado Gojun, apsolvent Akademije dramskih umjetnosti, smjer fotografija

Cilj radionice je da se kroz intenzivna i praktična predavanja polaznici upoznaju sa teorijskim i metodološkim osnovama vizualne antropologije; da savladaju tehničke osnove snimanja kamerom i korištenja računalnih programa za montažu; da samostalno koriste sve prisutnije audio-vizualne medije u svrhu dokumentacije i/ili istraživanja kulturnih i društvenih fenomena.

Polaznici i kotizacija Broj polaznika je ograničen na 15 osoba. Selekcija polaznika ne postoji već je jedini kriterij datum zaprimanja prijave. U cijenu kotizacije uključena su sva predavanja koja će se održati tijekom radionice, osigurani su radni materijal i tehnička oprema, besplatni popratni festivalski sadržaji, projekcije filmova tijekom festivalskog programa od 7.-9.4.2011. te jedan dnevni topli obrok. Cijena radionice: 450,00 KN (studenti: 300 kn)

Polaznicima radionice biti će rezerviran smještaj ovisno o njihovom odabiru. Cijena u privatnom smještaju odnosi se na dvokrevetnu sobu. Detaljnije informacije o hotelskom smještaju te o razlici u cijeni između jednokrevetnih i dvokrevetnih soba javit ćemo naknadno tijekom siječnja 2011. Cijena smještaja: 100 kn/privatni smještaj (bez doručka); 150-250 kn/hotelski smještaj (s uključenim doručkom)

Prijave za radionicu: Vaše osobne podatke (ime i prezime + CV) molimo poslati na: mario@emi.hr. Kotizacija: 450,00 KN (studenti etnologije: 300 kn) Uplatu izvršiti na žiro račun: OTP Banka 2407 000 11 58 01 85 99 s naznakom 'kotizacija za ETNOFILm', tel: 052/ 622 220