Preskočite na glavni sadržaj

Ovca za cijeli život – premijera na Maloj sceni

Ovca za cijeli život – premijera na Maloj sceni
U četvrtak, 20. siječnja, Mala scena organizira premijeru predstave 'Ovca za cijeli život', u režiji Snježane Banović te prema tekstu Maritgen Matter. Predstava je namijenjena djeci od 4 godine na više.
vrijeme: 20.01.2011. 18,00
mjesto: Zagreb; Kazalište Mala scena, Medveščak 2
url: http://www.mala-scena.hr
Prevela: Maja Oršić Magdić
Adaptirala, režirala i napisala songove: Snježana Banović
Scenografkinja: Roberta Bratović
Kostimografkinja: Dženisa Pecotić
Koreografkinja: Ljiljana Gvozdenović
Skladatelj: Toni Ostojić
Fotografkinja: Ana Šesto
Producentica: Vitomira Lončar
Pomoćnica producentice: Ana Cvitaš
Igraju: Dražen Čuček i Srđana Šimunović

Jedne hladne zimske večeri, Vuk se prazna želuca probija kroz snijeg. 'Glad, glad, glad', mrmlja i traži nešto za jelo. Odjednom ugleda toplu i udobnu staju. Ondje ga prijateljski prima Ovca, koja mu odmah nudi mekano sijeno i vrući čaj, no to Vuku nije po ukusu!

Kako bi Ovcu dobio nasamo, predlaže joj da pođu na kratko sanjkanje u potrazi za 'doživljajima'. Njegov je plan odvesti ovcu na samotno mjesto i pojesti ju. Ovca je potpuno oduševljena pustolovnim putovanjem i zajedno uskaču u Vukove sanjke. Jure po snijegom prekrivenim brdima i maštaju o čudesnom svijetu zvanom 'Doživljaji'.

Tijekom putovanja, Vuk i Ovca zbližavaju se na neočekivane načine. Vukove namjere da pojede ovcu popuštaju pred njenim šarmom njenim naivnim prijateljstvom i njezinom snalažljivošću. 'Kakav je to Vuk?' misli Ovca. 'Takvog sam prijatelja oduvijek željela.' I polaže glavu na njegova leđa. A i Vuk zaključuje, na vlastito iznenađenje: 'Kakva je to sjajna ovca!' Tijekom jedne neobuzdane igre Vuk dolazi u životnu opasnost, a Ovca ga spašava i dovodi kući. No ima li taj neobičan par zajedničku budućnost?

Ovca za cijeli život višestruko je nagrađivana dječja slikovnica, između ostalog i Njemačkom nagradom za književnost za mlade 2004. godine.