nagrada

Dodjela nagrada Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva


vrijeme: 17.11.2009. 11 h
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5

6. dodjela nagrada Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održat će se 17. studenog, s početkom u 11 sati, u zagrebačkom Muzeju Mimara. Nacionalna zaklada uručit će svoje godišnje nagrade 'Škola prijatelj zajednice' i 'Zajedno za bolje'.

Bit će to priznanje onima koji razvijaju ideju volonterstva u osnovnim i srednjim školama te lokalnoj upravi koja nastoji što više uključiti građane i organizacije civilnoga društva u život i razvoj njihovih zajednica.

Pet osnovnih i pet srednjih škola dobit će nagrade 'Škola – prijatelj zajednice' za najbolje volonterske inicijative svojih učenika. Tri jedinice lokalne samouprave dobit će nagrade 'Zajedno za bolje', za svoja nastojanja da što više građana sudjeluje u odlučivanju i u projektima lokalne zajednice.

Glavna gošća svečanosti ugledna je američka stručnjakinja dr. Carolyn Lukensmeyer, članica savjetničkog tima američkog predsjednika Baracka Obame. Carolyn Lukensmeyer stručnjakinja je međunarodnog ugleda koja se bavi sudjelovanjem građana u odlučivanju u društvenoj zajednici, ponajprije korištenjem naprednih informacijskih tehnologija. Prije 14 godina, osnovala je AmericaSpeaks, neprofitnu organizaciju koja želi jačati glas građana u donošenju javnih odluka. U svojoj bogatoj karijeri radila je, između ostaloga, i kao savjetnica u Bijeloj kući u vrijeme Billa Clintona, a sada je savjetnica za reforme javne uprave u timu predsjednika Baracka Obame.

 

(R.P.B., 16.11.2009)